Brick Street i Legoland bliver samlingsstedet for en række af de nye tiltag til dette års sæson i forlystelsesparken i Billund. PR-foto.

Legoland inviterer flygtningebørn fra Ukraine

Vanskeligt stillede danske børn samt flygtningebørn fra Ukraine får på fredag muligheden for en særlig dag i Legoland i Billund. Forlystelsesparken åbner på lørdag officielt for sommersæsonen.

På fredag, den 1. april, slår Legoland i Billund dørene op for særligt inviterede gæster, der også bliver de første til at prøve de mange nye byggeoplevelser i Legoland i år. Årets sæson i Legoland varer til slutningen af efterårsferien, der er åbent alle dage i juni, juli og august.

Men dagen før den officielle åbning af Legoland i Billund har i mange år været en helt særlig dag. Her har parken tradition for at invitere vanskeligt stillede børn og deres familier, så de kan få en dag, hvor tankerne ikke er på de problemer og udfordringer, som ellers fylder deres hverdag, skriver Legoland i en pressemeddelelse.

I år på den særlige åbningsdag deltager børn og deres familier fra Børnehjælpsdagen, Hjerteforeningen og Familier med kræftramte børn og Dansk Flygtningehjælp. Igennem Dansk Flygtningehjælp er en række børn og deres familier, som blandt andet kommer fra Ukraine, inviteret til en dag i Legoland. Det vides endnu ikke, om Legoland vil flage med også det ukrainske flag ved hovedindgangen.

De særligt inviterede gæster bliver også de første til at opleve årets nyheder i Legoland, hvor Brick Street danner rammen om de nye byggeattraktioner.

Ti millioner ekstra LEGO-klodser
Til de mange nyheder til årets Legoland-sæson er der brugt omkring ti millioner Lego-klodser, oplyses det.

Nogle af de nye tiltag åbnede sidste år, nogle åbner i denne sæson.

Blandt de nye attraktioner er Duplo Fun, Creative Workshop, The Great LEGO Reef, Rebuild The World. Legoland Gallery, Monstervæggen samt Build a Boat, der åbner i løbet af denne sæson.

Ni Legolande verden over
Legoland i Billund er normalt Danmarks tredjestørste turistattraktion med 1,7 millioner besøgende. I 2020 faldt tallet dog som følge af coronarestriktioner med 60 procent. Tallene for 2021 er endnu ikke oplyst. Kun Tivoli, Zoologisk Have i København og Dyrehavsbakken havde i 2020 år flere besøgende end Legoland.

På verdensplan er der ni Legolande: foruden Billund også i Californien, Dubai, Florida, Japan, Malaysia, New York, Tyskland og Windsor udenfor London.

Bag verdens Legolande står det britiske underholdningsimperium Merlin Entertainments, primært ejet af pengetanken Kirkbi, der kontrolleres af Lego-familien, Kirk Kristiansen.

De to andre medejere af Merlin er den amerikanske kapitalfond Blackstone og den canadiske pensionskasse CPPIB.

Relaterede artikler:

Klar med åbningsdato for nyt dansk Lalandia

Green Key til Legolands tre overnatningssteder

Fårup har boom i sæsonkort-salg og hotelbookinger:

“Vores ejer køber gerne flere store campingpladser”

Legoland udvider med otte nye attraktioner