Til næste års åbning af Legoland vil forlystelsesparken ved Billund blandt andet byde på nye LEGO-modeller af Frihedsgudinden i New York, Taj Mahal i Indien, Operahuset i Sydney, Colosseum i Rom, Kreml i Moskva og London Eye. Presseillustration: Legoland.

Legoland udvider med otte nye attraktioner

Når Legoland i Billund åbner 2022-sæsonen, får forlystelsesparken otte nye bygningsværker bygget af over ti millioner LEGO-klodser. Det er den største tilførsel siden åbningen i 1968.

Næste års nyheder i Legoland byder på otte nye byggeattraktioner, når parken åbner for sommersæsonen den 2. april. ”Legoland har i over 50 år inspireret vores gæster til, hvad de kan med LEGO-klodsen, kun fantasien sætter grænserne,” siger Christian Woller, administrerende direktør i Legoland.

De mange nye byggeattraktioner kommer til at fordele sig over hele parken og opføres i en skala og et omfang, gæsterne næppe kan bygge derhjemme.

Legoland Gallery er navnet på en af de nye byggeattraktioner i Billund, bygget af LEGO-fans fra hele verden. ”Legoland Gallery bliver noget helt særligt. Vi kommer til at udstille nogle imponerende modeller fra de dygtigste LEGO-fans, men det er også tanken, at gæsterne kan slippe kreativiteten løs og bygge deres egne kreationer,” siger Christian Woller og tilføjer:

”Og i Creative Workshop får gæsterne undervisning i at bygge med LEGO og nogle af de teknikker, man kan bruge på forskellige niveauer. Dermed bliver det både lærerigt for de mindste, større børn og voksne, som har bygget med LEGO-klodser i mange år.”

Flere andre nye aktiviteter
Ved siden af ”Atlantis by Sea Life” kommer der et nyt, stort byggeområde ”The Great LEGO Reef.” Her får gæsterne følelsen af at være kommet under havets overflade med masser af LEGO-klodser og byggeborde, oplyser Legoland i en pressemeddelelse.

Udover de mange nye byggeattraktioner, får forlystelsen ”Minibåde” i Miniland også nye bygningsværker, som gæsterne kan sejle forbi. Ligeledes bliver Tysklandsområdet i Miniland opgraderet.

I maj i år åbnede Legoland sin hidtil dyreste forlystelse, LEGO Movie World på 5.000 kvadratmeter og til en pris af over 100 millioner kroner. Den er Skandinaviens første med et såkaldt ”Flying Theater.”

Ni Legolande verden over
Legoland er normalt den tredjestørste turistattraktion i Danmark med 1,7 millioner besøgende. Sidste år faldt tallet dog som følge af coronarestriktioner med 60 procent til lige over én million. Kun Tivoli, Zoologisk Have i København og Dyrehavsbakken havde sidste år flere besøgende end Legoland.

Legoland i Billund har i øvrigt udover selve forlystelsesparken også tre overnatningssteder, Hotel Legoland og Legoland Castle Hotel samt campingpladsen Legoland Holiday Village.

På verdensplan er der ni Legolande: foruden Billund også i Californien, Dubai, Florida, Japan, Malaysia, New York, Tyskland og Windsor udenfor London.

Bag verdens Legolande står det britiske underholdningsimperium Merlin Entertainments, primært ejet af pengetanken Kirkbi, der kontrolleres af Lego-familien, Kirk Kristiansen. De to andre medejere af Merlin er den amerikanske kapitalfond Blackstone og den canadiske pensionskasse CPPIB.

Relaterede artikler:

Coronaen kostede Legoland 466 millioner kroner

LEGO-milliardær åbner unikt overnatningssted i København

Legoland åbner forlystelse til 100 millioner kroner