Legoland Castle Hotel, Hotel Legoland og Legoland Holiday Village i Billund er blevet miljøcertificeret med Green Key. I Danmark har 150 hoteller og konferencecentre Green Key.
Efter en langsigtet indsats kan Legoland Billund glæde sig over, at alle parkens overnatningssteder nu har fået tildelt turismens mest udbredte miljømærke, Green Key. Det skriver Legoland i en pressemeddelelse. Legoland Castle Hotel har over 700 sengepladser på sine 142 værelser, mens Hotel Legoland har 223 værelser.
Green Key-certificeringen bliver gæsternes garanti for en stor miljøindsats, der skal sikre gode oplevelser i bæredygtige rammer, oplyses det.
Thomas Buch Tøstesen, hoteldirektør for Legolands tre overnatningsenheder i Billund, siger i pressemeddelelsen: ”Vi er stolte af, at alle vores overnatningssteder er blevet Green Key-certificeret. På tværs af vores tre overnatningssteder har vi arbejdet på at forbedre vores klima- og miljøbelastning, og det betaler sig nu med denne certificering.”
Arbejdet med de grønne tiltag hos Legoland i Billund har stået på i mange år. Et godt eksempel er, at elforbruget på Hotel Legoland fra 2015 til 2019 faldt 11 procent, fordi belysningen løbende er blevet udskiftet til LED- belysning, og fordi ventilations- og køleanlæg er blevet udskiftet med mere energieffektive anlæg, oplyser Legoland.
Fortsætter arbejdet med grønne tiltag
”Vi har arbejdet meget med energibesparende tiltag i mange år. Certificeringen er en del af et større og større fokus på bæredygtighed, klima og miljø i Legoland generelt, og vi er rigtig glade for at skabe større synlighed omkring vores arbejde med Green Key-certificeringen på overnatningsstederne,” siger Thomas Buch Tøstesen.
Selvom Green Key er i hus, kommer medarbejderne på de tre overnatningssteder ikke til at læne sig tilbage. Green Key stiller store krav til, at Legoland Billund fremadrettet træffer endnu flere miljøbevidste og bæredygtige valg.
Thomas Buch Tøstesen siger i pressemeddelelsen: ”Som Green Key-certificeret virksomhed forpligter vi os til de nye krav og retningslinjer, der følger med ordningen. Derfor er certifikatet også garant for, at Legoland Billund bliver ved med at udvikle os, og hæver barren for grønne tiltag.”
Green Key-konceptet styres i Danmark og på verdensplan af HORESTA. I Danmark er der tildelt Green Key til omkring 150 hoteller, vandrehjem, konference- og kursussteder. Desuden er der søstermærkninger for campingpladser, restauranter, turistorganisationer og idrætsanlæg med kriterier justeret til hver virksomhedstype, oplyser Green Key’s hjemmeside.
Ni Legolande verden over
Legoland i Billund er normalt Danmarks tredjestørste turistattraktion med 1,7 millioner besøgende. I 2020 faldt tallet dog som følge af coronarestriktioner med 60 procent. Tallene for 2021 er endnu ikke oplyst. Kun Tivoli, Zoologisk Have i København og Dyrehavsbakken havde i 2020 år flere besøgende end Legoland.
På verdensplan er der ni Legolande: foruden Billund også i Californien, Dubai, Florida, Japan, Malaysia, New York, Tyskland og Windsor udenfor London.
Bag verdens Legolande står det britiske underholdningsimperium Merlin Entertainments, primært ejet af pengetanken Kirkbi, der kontrolleres af Lego-familien, Kirk Kristiansen.
De to andre medejere af Merlin er den amerikanske kapitalfond Blackstone og den canadiske pensionskasse CPPIB.
Relaterede artikler:
Legoland udvider med otte nye attraktioner