Den nye kongreshal i Bella Center kommer til at ligge i området ved parkeringspladsen nederst til venstre på billedet. Den vil medvirke til at give en øget kongresomsætning i hovedstadsområdet på 600-700 millioner kroner om året, lyder vurderingen. Foto: Bella Center.

Lille workshop kan give mange millioner

Meetingplace Wonderful Copenhagen er i disse dage vært for en lille eksklusiv gruppe mødeplanlæggere, der årligt køber møde- og kongresydelser for store summer.

Der er kun 25 deltagende virksomheder til den årlige XL International Workshop, der i disse dage holdes i og omkring Bella Center i København. De 25 deltagere er dels 13 mødearrangører af en række store årlige events hver med mange tusinde kongresdeltagere, dels 12 verdensbyer med såkaldte venues, hvor disse kongresser og konferencer kan holdes.

”Jeg skal ikke overdrive, men det er altså en appelsin i turbanen, at Meetingplace Wonderful Copenhagen har fået den årlige XL International Workshop til København. Mødeindkøberne til denne workshop arrangerer årligt kongresser med typisk mellem 3.000 og 8.000 deltagere. Så der er tale om nogle rigtig store kongresser og dermed nogle mødeindkøbere, der virkelig rykker. Meetingplace-samarbejdet skaber meget stor værdi for København,” siger koncernchef Allan L. Agerholm fra BC Hospitality Group, der blandt andet omfatter Bella Center og tre store københavnske hoteller med næsten 1.600 hotelværelser til standby.dk

På XL-workshoppen viser Meetingplace Wonderful Copenhagen, hvad hovedstaden formår som værtsby for store kongresser. Workshoppen har også deltagelse af tilsvarende udbydere af venues fra storbyer verden over som Abu Dhabi, Berlin, sydafrikanske Durban, Melbourne, Paris, Singapore, Stockholm, Toronto og Wien – altså byer København ofte skal konkurrere med for at tiltrække en stor kongres eller konference.

På workshoppen fortæller mødeindkøberne blandt andet om deres messer, hvor store de er, behovet for hotelværelser og hvor meget plads i udstillingscentret, de er behov for.

Unikt med kongrescenter med 3 hoteller
”Under XL-workshoppen her i København får vi lejlighed til at vise København og Bella Center frem. Det er blandt interessant for mødeindkøberne, at Bella Center via BC Hospitality Group nærmest er eneste venue i verden der styrer tre hoteller tæt på udstillingscentret, nemlig AC Hotel Bella Sky Copenhagen, Crowne Plaza og Copenhagen Marriott,” siger Allan Agerholm og tilføjer:

”Vores tre hoteller kan naturligvis ikke rumme alle deltagerne til disse store kongresser, men selve arrangørens personale og talerne til kongresserne kan bo her  – det regnes som et aktiv i den samlede pakke.”

Den årlige omsætning indenfor MICE (Meetings, Incentives, Conferences & Events/Exhibitions) området i København er over en milliard kroner. Pengene bruges dog ikke kun på leje af kongrescenter og hotelovernatninger, men på alle de mange andre områder, hvor kongresdeltagere bruger penge under deres ophold. Det kan være alt fra taxi, restaurationsbesøg, shopping og så videre.

Deltagerne ved XL-workshoppen bor på AC Hotel Bella Sky, men får naturligvis også fremvist mange andre steder i hovedstaden, der kan bruges i forbindelse med kongresser. Det er blandt andet Kødbyen, Tivoli med Nimb-bygningen og Øksnehallen ligesom der for eksempel er mulighed for at se København under en kanalrundfart eller en gåtur rundt i centrum

Relaterede artikler:

Bella Center nomineret til fin britisk pris

København mangler internationale hotelkæder

Flere hoteller på vej blandt Danmarks største

x

Læs Også

PATA på rekordkurs med årlige workshops

Til efteråret indbyder PATA Danmark til sine årlige Worldwide Workshops i Aarhus og København. Allerede nu har over 50 flyselskaber, hotelkæder og destinationer meldt sig som udstillere.

Kloster bliver medlem af Danhostel

Nordjyske Vitskøl Kloster er del af selvejende institution med arbejdsmarkedsuddannelser til unge med sociale og personlige udfordringer – der er planer om en uddannelse indenfor turisme.

Her er møde- og eventindustriens vindere

Otte priser blev onsdag aften uddelt ved det store Danish Events & Meetings Awards på Langelinie Pavillonen i København, hvor 240 personer deltog.

Comwell har gæste-boom i oplevelseshuse i Aarhus

Der er kommet tocifrede vækst siden Comwell overtog Centralværkstedet og Smedien i Aarhus – alene sidste år havde de to møde- og konference-venues 35.000 gæster.

Syv danske rejsebureauer til kæmpe fagmesse

Lørdag begynder den internationale fagmesse for rejsebranchen i USA med over 6.000 deltagere – værtsby er i år Denver i delstaten Colorado.

Klar med nominerede til Danish Events & Meetings Award

De nominerede i de 8 kategorier til årets DEMA18 er nu fundet. DEMA er ifølge arrangørerne det mest prestigefulde awardshow for den danske møde- og eventbranche. Priserne uddeles 30. maj.