Central Park er en af New Yorks mange attraktioner, for byens egne borgere som de mange millioner turister fra ind- og udland. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

Lokale borgere skal få New Yorks turisme på benene

New York City, en af USA’s største turistattraktioner, er på vej ud af sin coronakrise. For at komme i gang igen har turistmyndighederne iværksat kampagne, der skal få byens borgerne til at bruge flere penge.

USA’s største by, og tidligere landets epicenter under coronakrisen, synes på vej ud af krisen, der har kostet New York City over 18.000 døde.

Nu har byens turistråd, NYC & Company, søsat den nye  All In NYC-kampagne der atter skal bringe omsætning til byens store turisterhverv. Kampagnen har fokus mod at tiltrække lokale til byens attraktioner – endnu ikke på resten af landet, da der er store forskelle på, hvor hårdt de enkelte delstater i USA er ramt af coronasmitten.

Kampagnen er bygget op i flere faser, i den nuværende prøver New York at tiltrække byens egne borgere plus potentielle turister der bor indenfor en rimelig køreafstand af millionbyen. Senere vil NYC & Company udvide sit tiltrækningsområde til også at omfatte øvrige dele af USA og på et senere, når USA har fået styr på coronakrisen, også til udenlandske turister.

Kampagnen fra New Yorks turistråd skal naturligvis også hjælpe med at sikre eller genoprette nogle af de omkring 400.000 arbejdspladser som turismen direkte står bag.

”Betydningen med at genopbygge vores turisme kan ikke undervurderes,” siger direktøren for NYC & Company CEO, Fred Dixon, i en pressemeddelelse.

Turistrådets kampagne skal blandt andet trække gæster til byens restauranter, attraktioner og få borgerne til at købe kortere hotelophold under deres ferie, fremfor at rejse væk fra byen for at holde ferie.

En af New Yorks mest kendte turistattraktioner er Empire State Building, observationsplatformene på 86. og 102. etage har længe været lukket som led byens arbejde med at reducere smitten.

Men fordi New York nu har coronasmitten så meget under kontrol, genåbner observationsplatformene i næste uge. Der vil være åbent fra morgen til sen aften, men antallet af besøgende vil blive reduceret til blot 25 procent af det normale. Og inden gæsterne sendes afsted med elevatorerne mod de højere luftlag skal de have deres temperatur checket ligesom de skal bære mundbind.

123.000 hotelværelser
Sidste år tiltrak New York over 66 millioner besøgende, såvel leisure som forretningsrejsende. Her af kom 53 millioner fra USA, mens knap 14 millioner var udenlandske besøgende, heraf omkring 500.000 fra de nordiske lande.

New Yorks fem største udenlandske markeder for turister er under normale år Storbritannien, Kina, Canada, Brasilien og Frankrig. Turisterne – hvad enten de kommer for business eller leisure – kan blandt andet bo i New Yorks foreløbig 123.000 hotelværelser; der er yderligere 20.000 på vej til åbning de kommende år, oplyser NYC & Company.

Selve New York City består af fem primære bydele. Manhattan er den mest kendte, mens de andre er Brooklyn, Bronx, Queens og Staten Island.

Relaterede artikler:

Delta vender ikke tilbage på CPH-rute i år

British Airways lukker New York-rute i seks måneder

New York og SAS i nyt partnerskab