Atlanta i Georgia er Deltas største lufthavn - og verdens største med over 100 millioner passagerer om året.

Lokalpolitikere straffer Delta Air Lines

Det kan koste flyselskabet stort millionbeløb efter Delta forleden meddelte, at det ikke længere vil give rabat til medlemmer af USA’s våbenlobby.

Et flertal i delstaten Georgias kongres har nedstemt forslag om fortsat skattefritagelse for flybrændstof; det skal blandt andet ramme Delta Air Lines, der har hovedkvarter i Georgias hovedstad, Atlanta, der også er Skyteam-medlemmets største lufthavn. Alene i Georgia har Delta 33.000 medarbejdere.

Politikerne i den konservative sydstat Georgias parlament vil med ændringen straffe Delta Air Lines for at indstille rabatterede flybilletter til medlemmerne af USA’s største våbenlobby, National Rifle Association, NRA. Delta og en række andre store firmaer i USA’s rejsebranche stoppede rabatordninger til NRA-medlemmer i kølvandet på massakren på en high school i Parkland i det sydligere Florida for to uger siden. Her skød og dræbte en 19-årig tidligere elev på skolen 17 elever og lærere med en semi-automatisk riffel. NRA advokerer stærkt mod våbenkontrol i USA.

Kommer der nu skat på flybrændstof i Georgia, vil det koste Delta og øvrige flyselskaber mindst 38 millioner dollars om året, skrive blandt andet nyhedsbureauet Associated Press. Modstanderne af lovændringen i Georgia siger, at den vil skade delstatens pro-business image. Flere amerikanske delstater har opfordret Delta til at flytte sit hovedkvarter væk fra Georgia og til for eksempel Connecticut, New York eller Virginia.

Bag initiativet for at straffe Delta for at slutte med at give NRA-medlemmer rabat på flybilletter står Georgias meget pro-NRA guvernør, Nathan Deal. Georgias viceguvernør, Casey Cagle, siger i en udtalelse: ”Virksomheder har ret til at tage deres egne beslutninger, men det republikanske flertal i vores kongres har også ret til at regere ud fra vores principper.”

Delta flyver til Københavns Lufthavn
Udover Delta Air Lines har blandt andet United Airlines og biludlejningsgiganter som Avis & Budget, Enterprise med Alamo og National samt Hertz afbrud deres rabattilbud til de cirka fem millioner medlemmer af NRA på grund af NRA’s uvilje mod våbenkontrol – ikke mindst i lyset af skolemassakren i Florida.

Delta er i øvrigt eneste flyselskab fra USA der betjener Københavns Lufthavn, det sker med en rute i sommersæsonen fra New York JFK.

Relaterede artikler:

Rejsebranchen påvirket af skoleskyderi

Massedrab giver sagsanlæg mod Las Vegas-hotel

Sikkerhedskontrol konfiskerede 25.000 genstande