Foto fra protest efter skoleskyderiet i Florida på Marjory Stoneman Douglas high school. Foto via Wikipedia: Lorie Shaull.

Rejsebranchen påvirket af skoleskyderi

Flere amerikanske flyselskaber, hotelkæder og biludlejningsselskaber afbryder samarbejdet med USA’s våbenlobby.

Drabene den 14. februar på 14 elever og tre undervisere på Marjory Stoneman Douglas high school i Florida har sat kraftig gang i USA’s våbendebat – og denne gang markant involveret rejsebranchen.

Det sker efter den magtfulde amerikanske våbenlobby National Rifle Association, NRA, er kommet under kritik for sin modstand mod forslag om at begrænse salget af såkaldte semi-automatiske rifler som AR-15, der blev brugt af den 19-årige gerningsmand, samt ønsket om at hæve aldersgrænsen for køb af kraftige skydevåben fra 18 til 21 år. Den 19-årige gerningsmand havde fuldt lovligt købt sin AR-15 riffel i en våbenbutik i Florida.

Denne måneds massakre på skolen i Florida gav en voksende kampagne om at boykotte virksomheder, der giver rabat til NRA-medlemmer. Det fik navnlig i denne weekend flyselskaberne Delta Air Lines og United Airlines, hotelkæden Wyndham og dets varemærker Travelodge, Howard Johnson, Ramada og Days Inn samt biludlejningsselskaberne Avis og Budget, Enterprise (herunder dets øvrige varemærker Alamo og National) og Hertz til at meddele, at de afbryder deres samarbejde med NRA, der har cirka fem millioner medlemmer, skriver avisen Washington Post.

Trusler om forbrugerboykot
Flyselskaberne ville blandt andet give rabat til NRA-medlemmer, der i maj skulle flyve til Dallas, hvor NRA i år har sit årsmøde. Det holdes på hotellet Hyatt Regency Dallas, der ikke har oplyst om det vil fastholde kontrakten om at lægge lokaler til mødet, oplyser mediet HuffingtonPost.

At mange firmaer, herunder fra rejsebranchen i USA, indstiller rabat til NRA-medlemmer hænger også sammen med trusler om forbrugerboykot af virksomhederne. Blandt andre virksomheder i USA, der de seneste dage har indstillet samarbejdet, er banken First National Bank of Omaha, der udstedte Visa-kreditkort til NRA-medlemmer med NRA’s logo.

Virksomheder med relation til rejsebranchen, der endnu ikke har meddelt, om de lukker samarbejdet med NRA er luftfragtfirmaet FedEx, der ifølge NRA’s hjemmeside giver dets medlemmer 18 til 26 procent rabat på håndtering af forsendelser i og udenfor USA.

Relaterede artikler:

Massakre får hoteller til at skifte politik

Sikkerhedskontrol konfiskerede 25.000 genstande

Massedrab giver sagsanlæg mod Las Vegas-hotel