Hesnæs Strand. (Foto: Daniel Villadsen | Visit Lolland-Falster | PR)

Lolland-Falster forventer at slå overnatningsrekord

Det kan blive et rekordår for turismen på Lolland-Falster, da egnen tiltrækker turister fra ind- og udland. Interessen skaber både lokale jobs samt mangel på sengepladser i højsæsonen.

Turismen på Lolland-Falster har vind i sejlene. Selvom COVID-19-pandemien betød et farvel til en stor del af de mange udenlandske gæster, der sædvanligvis besøger området, har det ikke været for evigt, da de er vendt tilbage.

Derudover er de lokale brancheaktører også lykkedes med at fastholde mange af de danske turister, der har holdt ferie under hjemlige himmelstrøg i løbet af pandemien. Det er særligt sommerhuse og feriecentre, som tiltrækker mange besøgende, men campingferier bliver mere og mere populære.

“De nyeste overnatningstal gælder perioden januar til august. Her ser vi en vækst i antallet af campingovernatninger på 15 procent i forhold til samme periode året før,” fortæller Lindy Kjøller, der er udviklingschef hos Visit Lolland-Falster.

Flere på besøg uden for højsæsonen
Den store interesse fra både danske og udenlandske turister smitter positivt af på den lokale økonomi, da turismen er ansvarlig for 3.816 fuldtidsjob i landsdelen, og næsten hver tiende, der har job på Lolland-Falster, arbejder med selve erhvervet eller ét, der er tilknyttet.

Hver gang turister bruger en million kroner på egnen, skabes der en lokal arbejdsplads, og en analyse af forbruget blandt de besøgende viser, at der bliver skabt et nyt job, når antallet af årlige turismeovernatninger stiger med 1.250. Det svarer til, at 25 familier på fire personer holder to ugers ferie, lyder det.

Det forventes desuden, at turisternes samlede forbrug vil stige til 3,2 milliarder kroner i 2021 fra knap 2,9 milliarder kroner i 2020. Ifølge Visit Lolland-Falster er turisterne desuden i stigende grad begyndt at besøge området uden for højsæsonen, og det er positivt for udviklingen er meldingen fra Lindy Kjøller, da det kan være svært at finde tilstrækkeligt med ledige senge om sommeren.

“Når vi nu ikke har så mange overnatningspladser til turisterne i højsæsonen, som vi kunne ønske os, så er det meget positivt, at det er lykkedes at tiltrække flere turister i de såkaldte skuldersæsoner, forår og efterår. Det giver virksomhederne mulighed for at tjene penge i en længere periode af året og et styrket grundlag til at udvikle forretningen.”

Forventer at slå overnatningsrekord
Visit Lolland-Falster oplyser, at antallet af danske og udenlandske turister er blevet genoprettet efter pandemien. Fra januar til august i år er landsdelen blevet besøgt af næsten 25 procent flere danske turister end i 2019, mens antallet af udenlandske turister er på niveau med for tre år siden.

De fleste udenlandske turister stammer dog fra Tyskland, og kigger man isoleret på nabolandet mod syd, er antallet af besøgende herfra på Lolland-Falster steget med syv procent i forhold til 2019-niveauet.

Det er endnu for tidligt at drage en konklusion, men Visit Lolland-Falster har en formodning om, at man i løbet af i år vil slå rekord for antallet af overnatning i området. Alle resultaterne tilsammen kan derudover være med til at tiltrække investorer, der kan se et potentiale i den lokale turismeindustri.

“De tal, vi sidder med nu, er interessante for en investor, der overvejer at bygge sommerhuse eller hotel. Alt taget i betragtning må vi sige, at sovepladser til turister på Lolland-Falster ligner en rigtig god investering,” understreger udviklingschef Lindy Kjøller fra Visit Lolland-Falster.


Relaterede artikler:

Rekonstrueret dansk badehotel kom godt fra start

Guldborgsund igen vært for international kapsejlads

Femern Bælt-forbindelsen øger behov for hoteller