London Gatwick åbner ny finger

gatwick pier oneDen nye finger med fem gates er en udvidelse af Syd-terminalen – den oprindelige terminal – og erstatter en finger, der har været i drift siden 1958.

Anlægget har kostet 186 millioner pund og rummer et helt nyt bagagesystem for hele Syd-terminalen og kan behandle 4.250 enheder i timen, samt en ’early bag store’, som kan modtage bagage i op til 18 timer inden afgang, så de rejsende kan tjekke bagagen ind mens de selv forlader lufthavnen.

Som led i udvidelsen er der etableret fire nye taxi-baner i lufthavnen med ni ekstra standpladser, hvilket vil øge effektiviteten og reducere forsinkelserne ved flytninger af fly.

Åbningen af den nye finger er også et led i Gatwicks forsøg på at opnå tilladelse til anlæg af en ny landingsbane i stedet den planlagte landingsbane i London Heathrow, som blev anbefalet af et specialistkommission for næsten et år siden.

Kommissionens anbefaling var ikke bindende for den britiske regering, som i stedet for at træffe en beslutning bad om nærmere miljøundersøgelser.

Det endelige valg forventes inden årets udgang og Gatwick presser fortsat på for at blive anerkendt som det bedst egnede sted for udvidelse af flytrafikken i det sydlige England.