London Gatwick åbner ny finger

gatwick pier oneDen nye finger med fem gates er en udvidelse af Syd-terminalen – den oprindelige terminal – og erstatter en finger, der har været i drift siden 1958.

Anlægget har kostet 186 millioner pund og rummer et helt nyt bagagesystem for hele Syd-terminalen og kan behandle 4.250 enheder i timen, samt en ’early bag store’, som kan modtage bagage i op til 18 timer inden afgang, så de rejsende kan tjekke bagagen ind mens de selv forlader lufthavnen.

Som led i udvidelsen er der etableret fire nye taxi-baner i lufthavnen med ni ekstra standpladser, hvilket vil øge effektiviteten og reducere forsinkelserne ved flytninger af fly.

Åbningen af den nye finger er også et led i Gatwicks forsøg på at opnå tilladelse til anlæg af en ny landingsbane i stedet den planlagte landingsbane i London Heathrow, som blev anbefalet af et specialistkommission for næsten et år siden.

Kommissionens anbefaling var ikke bindende for den britiske regering, som i stedet for at træffe en beslutning bad om nærmere miljøundersøgelser.

Det endelige valg forventes inden årets udgang og Gatwick presser fortsat på for at blive anerkendt som det bedst egnede sted for udvidelse af flytrafikken i det sydlige England.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.