Der er færre ankomster fra oversøiske markeder til London, viser ny undersøgelse. Arkivfoto.

London har færre oversøiske rejsende

Antallet af udenlandske passagerer fra oversøiske destinationer til London steg godt nok 1 procent i årets første kvartal – men forventes at falde 10 procent her i andet kvartal; samme nedgang er der fra Københavns Lufthavn.

Navnlig det stærkere britiske pund er med til at dæmpe rejselysten til Storbritannien, vurderer analysefirmaet ForwardKeys, der ifølge egne oplysninger dagligt bearbejder 17 millioner flybookinger.

I følge undersøgelsen var der i årets første kvartal en procent flere ankomster fra oversøiske markeder til London – men her i årets andet kvartal forudses en nedgang på ti procent sammenlignet med den tilsvarende periode sidste år, viser analysen.

Procentvis er de største fald fra de oversøiske markeder til London fra Hong Kong med 12 procent, 7,2 procent fra Canada, syv procent fra USA og 5,4 procent fra Kina – netop Kina har været et af Londons procentvis største oversøiske vækstmarkeder i flere år.

I første halvdel af dette år forudser ForwardKeys at London får en tilbagegang på samlet 3,5 procent fra de oversøiske markeder. I samme periode ventes ankomsterne fra oversøiske markeder til fire af Europas andre store destinationer, Paris, Rom, Amsterdam og Barcelona, samlet at stige 8,7 procent.

Ifølge ForwardKeys begyndte Londons tilbagegang fra de oversøiske destinationer i sidste kvartal af 2017 – og faldet skyldes navnlig den stigende kurs på det britiske pund.

Omvendt kan turistmyndighederne i London glæde sig over udsigt til fremgang fra andre oversøiske markeder i dette halvår. Disse kommer fra blandt andet Australien og New Zealand samt Argentina, Brasilien, Indien, Nigeria og Rusland, lyder det fra analysebureauet.

Også fald fra Københavns Lufthavn
London er stadig klart den største destination fra Københavns Lufthavn, men i årets første tre måneder faldt antallet af rejsende fra København til London-lufthavnene med over ti procent til 519.000 sammenlignet med første kvartal af sidste år. Det viser den seneste trafikstatistik fra lufthavnen.

I øvrigt indsætter British Airways fra 1. maj yderligere en ekstra afgang på hverdage mellem London Heathrow og Københavns Lufthavn. Herved kommer BA op på syv flyvninger på hverdage mellem London og København. British Airways betjener ruten til København med et miks af Airbus A319, A320 og A321.

Relaterede artikler:

London-lufthavn vil være endnu større

3.000.000 med Norwegian på London-rute

Flest direkte ruter fra Frankfurt

x

Læs Også

Kanariske Øer stadig danskernes vinterfavorit

Sidste år havde De kanariske Øer over 346.000 danske ankomster. Gran Canaria, Tenerife og Lanzarote var de tre største modtagere. Spies tilbyder over 400 hoteller på øgruppen.

Stor dansk stigning til caribisk feriemål

Der var 68 procent flere danske ankomster til Den Dominikanske Republik fra januar til august i år sammenlignet med sidste år. Rejsemålet havde forleden workshop for rejsebranchen i København.

Turistbureau glad for ny flyrute

Transavia France åbner sin første rute fra Frankrig til København. Det glæder Atout Frances nordiske chef, der endnu ikke kan melde om øget interesse for Frankrig som rejseland efter det nylige præsidentbesøg i Danmark.

Florida har udsigt til ny turistrekord

I årets første halvår havde Florida 65,5 millioner turister. Statens guvernør forventer rekord på 125 millioner i år. Flere nye flyruter på vej fra Nordeuropa til Florida.

Dansk GSA-bureau får nye kunder

Maldivernes senest indviede resort og den italienske hotel- og resortkæde Bvlgari Hotels nyåbnede resort i Dubai skal have vist flaget i Skandinavien af GSA-bureauet United Spirit Nordic.

Helsinki viser vejen for kinesisk turisme

Kinesiske turister i Helsinki får fremover endnu bedre muligheder for at indfri specifikke behov og ønsker for besøget i den finske hovedstad.