Henne Strand på den jyske vestkyst er med på liste fra CNN over 17 unikke rejsemål i Europa. Foto: VisitDenmark.

Jysk rejsemål til tops hos CNN

CNN’s Travel klar med liste over 17 europæiske destinationer – kendte som mindre kendte – som bør besøges for at få et bredt indtryk af Europa. På listen er kendt rejsemål på den jyske vestkyst.

Henne Strand på den jyske vesterhavskyst nord for Esbjerg er kommet i fornemt selskab på CNN.com på ny liste som et af 17 rejsemål for interesserede i en Grand Tour rundt i Europa.

CNN fremhæver i artiklen ”Best places in Europe to visit: A modern-day Grand Tour” blandt andet Henne Strand for sin vilde natur og vindblæste strand – og at rejsemålet er et af danskernes egne favoritter når det gælder naturoplevelser.

Udover selve stranden omtaler CNN vandreture i det skovklædte bagland ved Henne Strand – ligesom nærliggende Henne Kirkeby Kro med sine to Michelin-stjerner er med til at gøre Henne Strand ”til en vindende alternativ feriedestination,” som der står i omtalen på CNN’s rejsesektion.

Rejsemål over hele Europa
Blandt de øvrige 17 udvalgte rejsemål for en Grand Tour i Europa omtaler CNN’s hjemmeside i denne rækkefølge:

Picos de Europa, Spaniens første nationalpark, i det nordlige Spanien, den nordnorske ø Lofoten med blandt andet lyset døgnet rundt i sommermånederne, mens rejsende om vinteren kan opleve nordlyset – samt den rumænske naturpark Apuseni, tæt på bjergkæden Karpaterne med både bjørne og ulve.

På listen er også den tyrkiske oldtidsby Efesos, den også historiefyldte sydfranske by Avignon samt Portugals hovedstad, Lissabon.

På listen hos CNN er også den irske halvø Dingle, den næststørste by i Bulgarien, Plovdiv, den syditalienske oldtidsby Pompeji, der blev begravet ved et udbrud fra vulkanen Vesuv, samt den græske hovedstad, Athen.

Østrigske Salzburg er også på listen, det samme er belgiske Brügge, tyske Düsseldorf og den fjerdestørste by i Polen, Wroclaw. Herefter følger hollandske Groningen og den skotske nationalpark The Cairngorms.

CNN skriver naturligvis udførligt om de 17 udvalgte europæiske destinationer i artiklen på sin hjemmeside: Best places in Europe to visit: A modern-day Grand Tour.

Relaterede artikler:

Vesterhavskommuner ser stor stigning i turister

CNN sætter navn på Danmarks bedste strande

Anders And besøger Nordjylland