LOT afviser salgsrygter

LOT-Polish-Airlines-Dreamliner-i-Københavns-Lufthavn-800x379Det nationale polske flyselskab afviser presseomtale af flyselskabets salg af 49% af aktierne til Air China.

Ifølge polske presseforlydender skal repræsentanter fra Polens finansministerium mødes med repræsentanter for Air China for at afgøre, hvordan en stor aktiepost i det statslige polske flyselskab kan sælges til kineserne. Ifølge EU bestemmelser må virksomheder fra ikke-EU lande ikke have bestemmende flertal i EU-virksomheder.

Der har været flere forsøg fra Polen på at få helt eller delvist privatiseret det økonomisk ramte flyselskab, men indtil videre uden held.

Ifølge en talsmand for LOT er kontakterne til Air China udelukkende forhandlinger om ’simpelt kommercielt samarbejde’. Det hænger angiveligt sammen med, at Air China vil starte en rute fra Beijing til Warszawa og at polakkerne ønsker et samarbejde på LOTs eksisterende rute fra Warszawa til Beijing.

“Udtalelser om, at Air China har interesse i at investere i Polen er en generel interesse og ikke rettet mod LOT Polish Airlines, hedder det.