Den særmalede LOT Boeing B787 Dreamliner, der markerer 100 året for Polens selvstændighed. Foto: LOT via Boeing.

LOT fejrer polsk selvstændighed med særmalet Dreamliner

I år er det 100 år siden Polen atter blev uafhængigt. Det markerer det polske Star Alliance-medlem med en Boeing B787 Dreamliner i særlig bemaling til sine langruter.

Boeings samlefabrik i Everett ved Seattle har netop færdiggjort særmalingen af den nyeste Boeing B787-9 Dreamliner til det polske Star Alliance-medlem, LOT Polish Airlines.

I anledning af, at det i år er 100 år siden Polen fik sin selvstændighed tilbage er det nye fly særmalet med de polske nationalfarver, rød og hvid. Bemalingen skal symbolisere det blafrende polske flag og på siderne står på polsk og engelsk: ”Stolthed over Polens Uafhængighed”

Allerede senere i denne måned indsættes det nye fly på LOT’s langruter til blandt andet Asien. Dermed har LOT foreløbig tre af de syv bestilte B787-9, der i det polske flyselskabs version har plads til 294 passagerer, 42 flere end den mindre Dreamliner-version, B787-8. Hos LOT har dets B787-9 i alt 24 sæder på business class, 21 på premium economy og de resterende 249 på economy.

B787-9 er med sine 63 meter over seks meter længere end B787-8 og har en rækkevidde på cirka 13.500 kilometer, cirka 700 mere end B787-8. Siden Boeing i 2011 begyndte at levere sine Dreamliners er der nu tæt på 650 i drift hos flyselskaber verden over; flyene har samlet haft 230 millioner passagerer på over 680 ruter betjent med B787.

Har kun B787 som langrutefly
LOT har kun Dreamliners som langrutefly – foreløbig har selskabet 11, med udgangen af næsten år vil der være 15, otte B787-8 og syv B787-9, oplyser LOT.

LOT flyver langruter fra primært den polske hovedstad, Warszawa, til New York City (JFK og Newark), Chicago, Los Angeles, Toronto, Seoul, Tokyo, Beijing og Singapore, fra sydpolske Kraków til Chicago, fra ligeledes polske Rzeszów til Newark samt fra Ungarns hovedstad, Budapest, til New York og Chicago.

Åbner ny rute til Billund Lufthavn
Sidste år havde LOT lidt over 6,8 millioner passagerer, en stigning på 25 procent i forhold til 2016. Siden 2016 har LOT startet eller bebudet åbning af 60 nye ruter, en af de kommende langruter er til Los Angeles.

Og næste måned åbner LOT 2. juli betjening af Billund Lufthavn fra Warszawa, det sker med to flyvninger på alle hverdage samt en enkelt lørdage og søndage.

Relaterede artikler:

Zaporizjzja bliver ny destination for polske LOT

Polske LOT lander sin første Boeing B737 MAX

LOT øger atter på Skandinavien

x

Læs Også

Turistdirektør håber på flere easyJet-ruter

Direktøren for VisitAarhus glæder sig over de kommende easyJet-ruter til Aarhus – og har forslag til andre ruter der kunne flyves til lufthavnen i Aarhus.

Lufthavn importerer mange passagerer til langruter

Helsinki, Keflavik i Island og Amsterdam er blandt de 10 lufthavne, hvorfra der flyver flest rejsende til Københavns Lufthavn for at skifte til langrutefly.

Langsom vækst for kvinder som piloter

Stadig flere kvinder bliver piloter, men stigningen går ikke hurtigt. Kun 3 europæiske flyselskaber er blandt de 20 i verden med flest kvinder i cockpittet.

BA skælder ud på London Heathrow

Den er alt for lange ventetider ved paskontrollen i London Heathrow – passagererne kan stå i kø i timevis, lyder det fra British Airways’ koncernchef.

Dansker chef for Norwegians 6.000 kabineansatte

Tidligere chef for kabinepersonalet hos SAS i Københavns Lufthavn og senest Director Cabin Crew i det norske rekrutteringsselskab OSM Aviation er netop blevet øverste ansvarlige for samtlige Norwegians kabineansatte.

DRF vil ikke fraråde flyselskaber

Sidst på måneden har Fogedretten i Københavns Byret for første gang en inkassosag i Københavns Lufthavn mod et flyselskab, spanske Vueling, der ikke vil betale bøder for forsinkelser. Danmarks Rejsebureau Forening kigger på sagen.