Luftfartspriser til danske flyselskaber

danske-flyvejournalister-2016-lone-koch-lars-erik-nielsen-og-lasse-rungholm

Årets prismodtagere hos Danske Flyvejournalister, Lone Koch fra Alsie Express, der fik Luftfartspokalen, samt Lars Erik Nielsen og Lasse Rungholm fra Nordic Seaplanes. Foto: Preben Pathuel.

Danske Flyvejournalister uddelte fredag sine to årlige priser, Luftfartspokalen og Ellehammer Prisen.

Adm. direktør Lone Koch modtog i dag Luftfartspokalen på vegne af Alsie Express, der siden 2013 har fløjet mellem hjemmebasen Sønderborg og Københavns Lufthavn med nok de bedst indrettede fly på dansk indenrigs.

Den anden pris ved Danske Flyvejournalisters årlige julekomsammen i Vilhelm Lauritzen-terminalen i Københavns Lufthavn var Ellehammer Prisen.

Den gik i år til initiativtagerne til Danmarks første vandflyrute, Lars Erik Nielsen og Lasse Rungholm. Deres firma Nordic Seaplanes flyver – i dagslys – mellem Københavns Havn og havnen i Aarhus. Ruten åbnede i august.

“Når man ikke bare skal flyve fra skibshavn til skibshavn, men også etablere to ”lufthavne” (i de to havne, red) fra bunden, så kræver det god tålmodighed, ihærdighed og opfindsomhed. Men hvis man har det, samt erfaringer at trække på og penge i ryggen, så kan det lykkes. Og det gjorde det for de to prismodtagere. Det vil vi godt belønne dem for,” sagde formand for Danske Flyvejournalisters Klub, Andreas Krog, i sin tale ved overrækkelsen af Ellehammer Prisen. Prisen opstod i 1992 og er opkaldt efter den danske flyvepionér Jacob Chr. Ellehammer. I 2015 gik prisen til Danmarks første astronaut, Andreas Mogensen.

Ved arrangementet, som havde samlet mere end 100 personer fra den danske luftfartsbranche, uddelte Danske Flyvejournalisters Klub også Luftfartspokalen. Den er siden 1948 blevet uddelt til personer, der har ydet en særlig indsats til gavn for dansk flyvning og luftfart.

Tidligere tiders modtagere er blandt mange andre Kronprins Frederik, Simon Spies og SAS-direktørerne Jørgen Lindegaard, Vagn Sørensen og Jan Carlzon. Sidste år gik prisen til Kjeld Zacho Jørgensen, direktør for Billund Lufthavn.

Dette års prismodtager var Lone Marie Koch, der er direktør i Alsie Express.

”Lone Marie Koch står i spidsen for en spændende nytænkning af dansk indenrigsflyvning. Med bl.a. lokale øl fra Sønderjylland og lokal mad ombord har Alsie Express opnået en helt unik lokal forankring og er blevet hele Sønderjyllands flyselskab,” sagde formand Andreas Krog ved prisoverrækkelsen.

Lone Marie Kochs far var stifteren af Cimber Air, Ingolf Nielsen, der fik Luftfartspokalen i 1971. Hendes bror, Jørgen Nielsen, modtog pokalen i 1996 og 2009. Hun er den kun tredje kvinde, der modtager Luftfartspokalen.

Danske Flyvejournalisters Klub er stiftet i 1936 og har til formål at fremme det faglige og kollegiale sammenhold mellem medlemmerne, virke for luftfartens fremme og støtte dansk flyvnings anseelse. Den 80 år gamle forening har knap 100 medlemmer.