Med en bred fortid i rejsebranchen, herunder flyselskaber, er Bente Thomsen netop begyndt som Senior Sales Specialist hos det polske Star Alliance-medlem, LOT, i Danmark. Privatfoto.

Luftfartsprofil lander nyt job

Bente Thomsen med en fortid hos blandt andet Brussels Airlines, Austrian Airlines og Thai Airways er ny ombord som sælger hos LOT Polish Airlines i Danmark.

”Jeg brænder for at atter at komme ud til rejsebureauagenterne og firmakunderne. Der er ikke noget så dejligt som arbejdet med at tilpasse sig kundegrupper.”

Det siger 50-årige Bente Hørslev Thomsen til STANDBY.dk – hun er netop tiltrådt som Senior Sales Specialist hos det polske Star Alliance-medlem, LOT, i Danmark.

Her skal Bente Thomsen blandt andet samarbejde med og aflaste LOT’s skandinaviske chef Maciej Graczyk, der har haft rigeligt at se til i Danmark – også efter LOT sidste år åbnede sin nye rute mellem Warszawa og Billund Lufthavn. Ruten har to flyvninger på hverdage samt en såvel lørdag som søndag. For at gøre ruten mere kendt på det jyske marked skal Bente Thomsen blandt andet tilbringe en del af sin tid hos rejsebureauer i Jylland.

Udover den forholdsvis nye Billund-rute har LOT’s op til tre daglige flyvninger fra den polske hovedstad til Københavns Lufthavn. I alt har LOT 33 ugentlige flyvninger til København og Billund samt i alt over 73 ugentlige afgange til Norden.

Bente Thomsen havde ellers næste sagt ja til et nyt job hos Tivoli indenfor customer experience management, da tilbuddet fra LOT kom på banen.

”I mit nye job hos LOT får jeg ansvar for at drive og udvide samarbejdet med de danske rejsebureauagenter og virksomhedskunder,” siger Bente Thomsen og tilføjer:

”LOT er på vej med flere long-haul destinationer, blandt andet Delhi, Colombo og Miami. Særligt østover er en fordel for passagerer fra Norden, men USA er selvfølgelig også en mulighed.”

Bred erfaring fra rejsebranchen
Bente Thomsen har arbejdet over 25 år i rejsebranchen – fra leisure til business, charter til luftfart. Starten var daværende Larsen Rejser, først som guide og senere destinationschef. En af destinationerne var Kenya, hvilket resulterede i et salgsjob hos Kenya Airways. Herfra gik turen til Austrian Airlines, Thai Airways og sluttede for fire år siden hos Brussels Airlines, hvor hun var i 13 år, senest som District Sales Manager.

I de seneste fire år væk fra luftfarten har Bente Thomsen arbejdet med både mediebranchen og HR-branchen. ”Begge brancher har været lærerige og interessante, men drømmen om at komme tilbage til luftfart har ligget der – herunder stemningen i rejsebranchen, som er helt unik. Det betyder meget for mig,” siger Bente Thomsen.

Hun skal blandt andet i sit nye job promovere det ekspanderende LOT; hovedlufthavnen er naturligvis Warszawa, men selskabet arbejder også med sit nye mini-hub i den ungarske hovedstad Budapest. Herfra har selskabet et voksende antal ruter såvel ud i Europa som blandt andet til Nordamerika.

Sidste år havde LOT ni millioner passagerer – i år forventes ti millioner.

Relaterede artikler:

10 flyselskaber får ny aftale med det offentlige

LOT fejrer polsk selvstændighed med særmalet Dreamliner

Kendt chef forlader flyselskab