Den første Airbus A380 i den nye Lufthansa-bemaling. Foto: Lufthansa.

Lufthansa fik første Airbus A380 i ny bemaling

Den første af Lufthansas 14 Airbus A380 dobbeltdækkere ankom onsdag til sin hjemmebase i lufthavnen i München i flyselskabets nye design. Lufthansa har flere A380-ruter fra München.

Frem til 2025 ommaler Lufthansa hele sin flyflåde – den første A380’ere flyver nu med det nye design, hvor den gule farve er væk. Flyet, der bærer navnet Tokyo og har registreringen D-AIMD, ankom onsdag morgen efter næsten en måned i malerhangaren i kinesiske Guangzhou – og blev senere samme dag sendt afsted med passagerer til Miami.

Fra starten af dette års sommerprogram stationerede Lufthansa for første gang fem af sine 14 Airbus A380 i Lufthansas næststørste lufthavn, München, hvor de betjener langruter til udover Miami også Beijing, Hong Kong og Los Angeles.

Lufthansa er Europas største operatør af A380, som Star Alliance-medlemmet har 14 eksemplarer af med plads til 509 passagerer på fire kabineklasser.

Lufthansa har foreløbig fået ommalet 30 af sine fly til flyselskabets nye design – med udgangen af næste år vil hvert fjerde fly i flåden være malet i de nye mørkere farver, oplyser Lufthansa.

100 år med den flyvende trane
Halen på Lufthansas fly prydes af en trane – alene på Airbus A380’eren har den en diameter på over seks meter; til sammenligning er bogstaverne i Lufthansa-navnet på A380-flyet op til to meter høje.

Det er i øvrigt i år 100 år siden, at Lufthansas forgænger ”Deutsche Luft-Reederei” begyndte at flyve med tranen på halen – den var tegnet af arkitekten Otto Firle og er gennem årene blevet et af Lufthansas primære symboler. Gennem de 100 år er tranen også blevet opdateret til et stadig mere nutidigt design.

München Lufthavn, hvor den første A380 i det nye Lufthansa-design nu har hjemme – er efter Frankfurt næststørste lufthavn i Tyskland. Sidste år havde lufthavnen ved delstaten Bayerns hovedstad 44,6 millioner rejsende. Lufthavnen har direkte ruter til over 225 lufthavne verden over – betjent af 102 flyselskaber, oplyste lufthavnen tidligere i år.

Relaterede artikler:

Lufthansa tilfreds med nye A380-ruter fra München

De flyver med Airbus A380

Billetkontoret klar med Lufthansas NDC-priser