En af Lufthansa 14 Airbus A380’ere, der har plads til 509 passagerer. Foto: Lufthansa.

Lufthansa tilfreds med nye A380-ruter fra München

Med starten af årets sommerprogram stationerede flyselskabet for første gang fem af sine 14 Airbus A380 i Lufthansas næststørste lufthavn, hvor de betjener tre langruter.

Lufthansa ser potentiale for yderligere vækst med dobbeltdækkerflyet fra lufthavnen i München, baseret på de nuværende erfaringer med høj belægning på A380-ruterne. Fra München flyver Lufthansa dagligt med de fem A380’ere til Beijing, Hong Kong og Los Angeles.

Lufthansa er Europas største operatør af A380, som Star Alliance-medlemmet har 14 eksemplarer af med plads til 509 passagerer fordelt på fire kabineklasser.

Lufthansa har efter den første tid med A380-ruterne fra München fået så store tilfredshedsmeldinger fra passagererne at det overgår forventningerne, oplyser flyselskabet.

“Introduktionen af A380 i München har på alle måder været en succes. Passagererne er imponeret over rejseoplevelsen med verdens største passagerfly. Ligeledes har vi fra starten haft et godt samarbejde med myndighederne i lufthavnen om håndteringen af A380’erne,” siger Wilken Bormann, chef for Lufthansa i München, og tilføjer, at bookingtallene på selskabets tre A380 ruter fra Bayerns hovedstad ser rigtig gode ud gennem den kommende sommer.

Mere Lufthansa-kapacitet i München
Lufthansas kapacitet fra München i dette års sommerprogram byder samlet på 12 procent flere flysæder end samme tid sidste år. Og på langruterne udbyder Lufthansa denne sommersæson i alt 17 procent flere sæder end sidste år.

Lufthansa siger også i sin pressemeddelelse, at dets lavere omkostninger i lufthavnen i München (i forhold til sin hovedlufthavn, Frankfurt, red) giver grobund for yderligere vækst – ikke mindst på langruterne.

Flyselskabet har navnlig koncentreret sin trafik i Münchens Lufthavn i Terminal 2, hvor selskabets premium-passagererne for eksempel har adgang til 12 lounger.

Sidste år så München Lufthavn stærk vækst på sine oversøiske ruter, i alt blev det til 7,3 millioner passagerer på alle langruter, ikke kun Lufthansas. Det var en stigning på syv procent sammenlignet med 2016. Navnlig var der stærk stigning på ruterne fra München til USA.

Samlet havde Tysklands næststørste lufthavn – efter Frankfurt – sidste år 44,6 millioner rejsende. Lufthavnen i München har direkte ruter til over 225 lufthavne verden over – betjent af 102 flyselskaber.

Relaterede artikler:

Flest direkte ruter fra Frankfurt

Münchens lufthavn tester robot

Lufthansa til kamp mod sin hovedlufthavn