Nu lander Lufthansa som første flyselskab med NDC-priser i Billetkontorets agentportal, Farewise. Arkivfoto fra Lufthansa.

Billetkontoret klar med Lufthansas NDC-priser

Flybilletgrossisten Billetkontoret, der udsteder billetter for 180 danske rejsebureauer, giver nu sine kunder adgang til Lufthansas New Distribution Capability-priser.

Fra på mandag vil Lufthansas NDC-priser optræde i søgningerne på Billetkontorets agentportal farewise.dk – her kan tilsluttede rejsebureauer booke Lufthansas NDC-priser og udstede billetter. Lufthansa er første flyselskab med NDC-priser hos Farewise.

Samtidig åbnes der for online søgning, booking og udstedelse af flybilletter via reservationssystemerne Amadeus og Galileo. Uanset om sælgeren i bureauet vælger en Lufthansa NDC-pris, eller en pris fra Amadeus eller Galileo, kommer billet, faktura og rejseplan fra Billetkontoret til bureauet på samme måde som hidtil, oplyser Billetkontoret.

Via IATA’s New Distribution Capability (NDC) ønsker en stigende række IATA-flyselskaber, at der bookes flere flybilletter direkte hos dem – fremfor i reservationssystemerne, GDS’erne, som Amadeus, Galileo, Sabre og Worldspan, som flyselskaberne skal betale afgifter til.

Billetkontoret, der årligt udsteder cirka 150.000 flybilletter, omsætter for omkring 750 millioner kroner. Virksomheden, der åbnede i 1990, forhandler og administrerer flyaftaler for bureauer og fungerer på den måde som fælles billetkontor for i øjeblikket 180 rejsebureauer.

”Når vi nu på Farewise også kan vise Lufthansas NDC-priser kan de tilsluttede rejsebureauer søge en given destination og få vist priser og availibility fra de tre kanaler i direkte sammenligning,” siger salgsdirektør for og medejer af Billetkontoret, Kim Gerdes, til STANDBY.dk og tilføjer: ”Og vores nye opdatering af Farewise gør, at der kan bookes og udstedes billetter direkte.”

På agentportalen Farewise har Billetkontoret en række værktøjer til rejsebureauernes søgning på flybilletter. I første omgang bliver der primært vist NDC-priser fra selve Lufthansa på Farewise, men der vil også være nogle priser fra Lufthansas datterselskaber som for eksempel Austrian, Brussels Airlines, Eurowings og Swiss – herunder kampagnepriser, der ikke nødvendigvis findes i GDS’erne.

Air France KLM bliver næste
I løbet af næste år forventer Kim Gerdes, at Farewise også vil kunne vise NDC-priser og tilbyde online-booking fra Air France KLM. ”Når flyselskaberne selv er modne med deres teknologi indenfor NDC kan vi have dem med på Farewise,” siger Kim Gerdes.

I forvejen kan rejsebureauer på Farewise.dk blandt andet sammenligne, booke og udstede vouchers på hotelovernatninger fra fire af de største hotel bed-banks, oplyser Billetkontoret.

Billetkontoret har 29 medarbejdere på sine kontorer i København og Aarhus.

Relaterede artikler:

Lufthansa klar med NDC Partner Program i Danmark

Store forskelle på rejsebranchens NDC-parathed

Ny i spidsen for stor turoperatør