Fem flyselskaber fra Lufthansa-gruppen kan nu også bookes via NDC-platformen hos Travelport. Arkivpressefoto: Lufthansa.

Lufthansa-gruppen på endnu en NDC-platform

Nu er Lufthansa-gruppen også i Travelports NDC-indhold. Dermed er luftfartskoncernen på NDC-platformene hos de tre store GDS-reservationssystemer, Amadeus, Sabre og Travelport.

Udrulningen af NDC-indholdet fra Lufthansa-gruppen – Austrian Airlines, Brussels Airlines, Lufthansa, Swiss og den italienske fætter, Air Dolomiti – sker gradvist hos rejseteknologikoncernen Travelport; en af de tre store GDS’er (Global Distribution System) sammen med Amadeus og Sabre.

I første omgang kommer New Distribution Capability-indholdet på Travelport+ platformen, den mest udbredte bookingplatform hos Travelport. Der startes med Lufthansas NDC hos Travelport+ brugere i Storbritannien (Travelports hjemmebase), Irland, Holland og Østrig, oplyser Travelport i en pressemeddelelse.

De kommende uger bliver indholdet også tilgængeligt på Travelports øvrige europæiske markeder, herunder de nordiske. Fra starten af næste år bliver Lufthansa-gruppens NDC-indhold også til rådighed for rejsebureauer i blandt andet Nord- og Sydamerika, Mellemøsten, Asien og så videre.

Bag New Distribution Capability står ruteflyselskabernes globale sammenslutning, IATA (International Air Transport Association) – der hellere vil bruge NDC end GDS’erne, da NDC, ifølge ruteflyselskaberne, koster en brøkdel at arbejde med i forhold til GDS’erne.

Lufthansa-gruppen er allerede på NDC-platformen hos de to andre globale GDS’er; Amadeus og Sabre.

”Skal være nemmere for rejsebureauer”
I pressemeddelelsen siger Jason Clarke, kommerciel direktør for Travel Partners hos Travelport: ”Vi arbejder for, at det skal være nemt for vores rejsebureau- og firmakunder at booke via vores NDC-løsning.”

Travelport+ giver, ifølge rejseteknologikoncernen, sine brugerkunder adgang til en bred vifte af priser på flybilletter, tillægsydelser og særtilbud fra i dette tilfælde flyselskaberne i Lufthansa-gruppen.

Lufthansa-gruppen på vingerne med nyt flyselskab
I øvrigt er Lufthansa Group på vej med et nyt produktionsselskab, City Airlines, som påbegynder flyvningerne til næste sommer.

Fremover vil City Airlines have sit primære hub i lufthavnen i München, ligesom selskabet derudover også vil etablere en hub i Frankfurt. Placeringerne skal sætte det i stand til at kunne foretage feeder-flyvninger til Lufthansas store trafikknudepunkter, lyder det.

City Airlines skal medvirke til at befæste Lufthansa Groups position på det tyske marked ved at styrke udbuddet på de kortere distancer og på samme tid sætte koncernen i stand til at skabe vækst i langdistance-aktiviteterne.

 

Relaterede artikler:

Nye medejere giver Travelport nyt milliardtilskud

Nyt Lufthansa-selskab går på vingerne næste år

Amadeus klar med rejsebranchens nye tendenser