Travelport er aktiv med rejsebrancheteknologi på 165 markeder verden over. Arkivillustration fra Travelport.

Nye medejere giver Travelport milliardtilskud

Rejseteknologikoncernen Travelport har justeret sin ejerstruktur. Nye og hidtidige medejere har tilført 570 millioner dollars til fremtidig ekspansion. Det er årets anden store kapitaltilførsel.

I 2018 blev Travelport solgt til to investerings- og kapitalfonde, Siris Capital Group og Evergreen Coast Capital Corp. (Elliott Management), for 4,4 milliarder dollars – cirka 28,6 milliarder danske kroner på det tidspunkt.

I marts i år pumpede Travelports to ejere, Siris Capital Group og Elliott Management, yderligere 200 millioner dollars i Travelport.

Og nu oplyser Travelport (der blandt andet tæller reservationssystemerne Galileo og Worldspan) i en pressemeddelelse, at man har fået tilsagn fra nuværende aktieejere og långivere samt nye aktører, til at få tilført 570 millioner dollars, svarende til fire milliarder kroner.

Pengene skal styrke Travelports kapitalberedskab og muliggøre yderligere vækst og innovation, oplyser Travelport, der har hovedkvarter i England og som er aktiv på 165 markeder verden over, herunder Skandinavien.

Efter kapitaltilførslen vil Travelport have et ejerskab bestående af de hidtidige ejere og långivere. Disse er Elliott Investment Management, Davidson Kempner Capital Management, Canyon Partners, Siris Capital og andre institutionelle investorer, oplyses det i pressemeddelelsen.

Kapitaltilførsel styrker Travelport
I pressemeddelelsen siger Greg Webb, der i 2019 afløste Gordon Wilson som koncernchef for Travelport: ”Den nye investering og kapitaltilførsel viser vores investorers støtte til Travelport og vil styrke os i vores bestræbelser på at skabe en bedre fremtid for rejsebranchen.

Med denne nye investering får Travelport et stærkt kapitalberedskab og vil have den mindste gæld i forhold til vores konkurrenter,” siger Greg Webb, der kom til Travelport fra Sabre, der sammen med Amadeus er de to andre store globale GDS’er (Global Distribution System), reservationssystemerne der bruges af blandt andet rejsebureauer verden over.

På GDS-siden bruger i dag over 85 procent af Travelports kunder i rejsebranchen systemet Travelport+ – ligeledes er også Travelport i færd med at forstærke sig på NDC-området.

Bag New Distribution Capability står ruteflyselskabernes globale sammenslutning, IATA (International Air Transport Association) – der hellere vil bruge NDC end GDS’erne, da NDC, ifølge ruteflyselskaberne, koster en brøkdel at arbejde med i forhold til GDS’erne.

 

Relaterede artikler:

Travelport har nyt udspil til fremtidens rejsebranche

Amadeus klar med rejsebranchens nye tendenser

SAS bliver 17. NDC-ruteflyselskab hos Sabre