Airrail Terminal i Frankfurt Airport. (Foto: Lufthansa | PR)

Lufthansa og Deutsche Bahn i udvidet samarbejde

Det bliver fremover muligt at køre i tog direkte til Frankurt Lufthavn fra yderligere tre byer, og for første gang bliver der togforbindelse fra en by uden for Tyskland.

I de kommende år vil det tyske jernbaneselskab Deutsche Bahn sammen med Lufthansa udvide antallet af byer, hvorfra der vil være direkte togforbindelse til Frankfurt Lufthavn.

Det såkaldte Lufthansa Express Rail-produkt vil således blive udvidet fra 14 til 17 byer, idet det fremover bliver muligt at køre i tog til lufthavnen direkte fra Hannover og Leipzig samt fra Basel i Schweiz. Der startes op med tre daglige afgange, og det er planen, at fordoble antallet af afgange i løbet af de kommende år.

“Vi vil udvide det langvarige og succesrige samarbejde mellem Deutsche Lufthansa og Deutsche Bahn markant. Ved intelligent at forbinde jernbane- og lufttransport støtter vi i fællesskab den grønne omstilling i Tyskland. Vi ønsker at tilbyde flere og flere kunder en problemfri og behagelig rejse,” lyder det i en fælles pressemeddelelse fra parterne.

Genvej til klimamål
Det er således muligheden for at opfylde klimamålene, der får Lufthansa til at indlede togsamarbejdet på strækninger, hvor der hidtil har været fløjet mellem fire og seks gange dagligt.

Men det spiller givetvis også ind, at coronakrisen har svækket grundlaget for nogle af de tyndere indenrigsruter, hvorfor Lufthansa kan sikre den vigtige tilbringertrafik til Frankfurt Lufthavn gennem udvidelse af Deutsche Bahn-samarbejdet.

“Med de ekstra ruter tilbyder vi endnu flere rejsende en behagelig rejse til Frankfurt lufthavn og en optimal forbindelse til deres fly. Tog og fly komplementerer hinanden. En attraktiv kombination af transportformer tilbyder vores kunder gode forbindelser til verden og tjener samtidig miljøet. Derfor er vi afhængige af intermodale løsninger, hvor det giver mening og er gennemførligt,” siger Harry Hohmeister, der er koncerndirektør i Lufthansa med ansvar for passagertransport.

Lufthansa Express Rail er i forvejen tilgængeligt fra Aachen, Dortmund, Düsseldorf, Erfurt, Freiburg, Göttingen, Kassel-Wilhelmshöhe, Karlsruhe, Køln, Mannheim, Nürnberg, Stuttgart, Würzburg og Ulm.

 

Relaterede artikler:

Qatar Airways i samarbejde med tyske jernbaner

Stadig flere højhastighedstog på Europas jernbaner

Klar til konkurrence på tyske jernbaner