Tyske Flixtrain vil konkurrere med Deutsche Bahn. Med udgangen af næste år forventer Flixtrain at tilbyde togtransport til 28 tyske byer.

Klar til konkurrence på tyske jernbaner

Det store tyske busselskab Flixbus får nyt forretningsområde med togkørsel i Tyskland, Flixtrain. Flixbus vil i USA prøve at konkurrere med berømte Greyhound.

I første omgang vil Flixtrain tage konkurrencen op med det tyske DSB, Deutsche Bahn, fra Hamborg til Køln med start den 24. marts, mens dets anden strækning, fra Hamborg til Stuttgart, planlægges til at åbne næste måned. Med udgangen af næste år forventer Flixtrain at tilbyde togtransport til 28 tyske byer, oplyser selskabet.

Busselskabet Flixbus begyndte at rulle i 2013 – siden da har selskabet transporteret over 100 millioner passagerer – ifølge Flixbus tilbyder det og dets partnere 250.000 daglige busafgange mellem 1.400 destinationer i 26 europæiske lande. FlixBus har partneraftaler med over 250 europæiske busselskaber – det er i danmark det århusianske busselskab Abildskou, der står bag Rute 888 mellem Aarhus og København.

Flixbus startede med blot tre busruter indenfor delstaten Bayern. I dag er 60 procent af passagererne kvinder og hver tredje kunde er mellem 18 og 25 år.

”Busser og tog komplimenterer hinanden perfekt. Med at tilbyde FlixTrain kan vi nu tilbyde rejser der er til at betale til endnu flere. Vi vil fortsætte med at vise, at rejser over længere distancer ikke behøver koste alverden,” siger André Schwämmlein, koncernchef og medgrundlægger af FlixMobility.

Køreplanerne for FlixTrain vil i Tyskland blive koordineret med FlixBus’ netværk for at kunne tilbydes som et alternativ til at køre i bil. Det tyske jernbanenet blev liberaliseret i 1994, men i dag har Deutsche Bahn stadig 99 procent af alle længere togrejser i Tyskland. Flixbus ejer ikke selv sine Flixtrains, togene køres af partnerne Leo Express fra Tjekkiet og BahnTouristikExpress fra Nürnberg.

FlixBus kigger på USA
Mens Flixbus i dag er rigtig store i Europa, stopper vækstplanerne ikke her. Selskabet har meddelt, at det fra næste sommer også vil begynde at køre busser på langruter i USA – i konkurrence med blandt andet det amerikanske bus-ikon Greyhound. I første omgang starter FlixBus med ruter i Californien og i det sydvestlige USA.

Relaterede artikler:

Ny busrute i hastig vækst

Rødbillet går sammen med Flixbus

Tyske lavprisbusser på danske ruter

x

Læs Også

Amadeus er på sporet

Ny bookingløsning fra reservationssystemet Amadeus skal gøre det nemmere rejse med tog indenfor Europa. I første omgang er det et samarbejde med de schweiziske jernbaner.

DSB opgraderer IC3-togene

Frem til 2020 forskønner DSB sine 96 IC3-tog med blandt andet bedre sæder og nye gulvtæpper. DSB’s fjern- og regionaltog havde sidste år næsten 76 millioner passagerer.

EU-millioner til unge på Interrail

EU-Kommissionen har afsat op imod 100 millioner kroner så mellem 20.000 og 30.000 unge europæere på 18 år får mulighed for gratis at komme omkring i Europa.

DSB skifter farver på IC3-tog

Som led i indfasning af DSB’s nye designlinje overvejer statsbanerne ommaling af alle sine IC3-tog, den mest udbredt togtype blandt DSB’s fjern- og regionaltog.

Norge og Finland vil have ny jernbane

Landene vil bygge en 500 kilometer lang jernbane, der blandt andet skal få godstrafik frem til den norske havn Kirkenes, hvorfra det for eksempel skal sejles til Kina.

Flere svenske tog til København

Det svenske DSB – SJ – vil fra næste år øge antallet af pladser på en af sine primære strækninger, fra Stockholm via Malmø til København.