Tyske Flixtrain vil konkurrere med Deutsche Bahn. Med udgangen af næste år forventer Flixtrain at tilbyde togtransport til 28 tyske byer.

Klar til konkurrence på tyske jernbaner

Det store tyske busselskab Flixbus får nyt forretningsområde med togkørsel i Tyskland, Flixtrain. Flixbus vil i USA prøve at konkurrere med berømte Greyhound.

I første omgang vil Flixtrain tage konkurrencen op med det tyske DSB, Deutsche Bahn, fra Hamborg til Køln med start den 24. marts, mens dets anden strækning, fra Hamborg til Stuttgart, planlægges til at åbne næste måned. Med udgangen af næste år forventer Flixtrain at tilbyde togtransport til 28 tyske byer, oplyser selskabet.

Busselskabet Flixbus begyndte at rulle i 2013 – siden da har selskabet transporteret over 100 millioner passagerer – ifølge Flixbus tilbyder det og dets partnere 250.000 daglige busafgange mellem 1.400 destinationer i 26 europæiske lande. FlixBus har partneraftaler med over 250 europæiske busselskaber – det er i danmark det århusianske busselskab Abildskou, der står bag Rute 888 mellem Aarhus og København.

Flixbus startede med blot tre busruter indenfor delstaten Bayern. I dag er 60 procent af passagererne kvinder og hver tredje kunde er mellem 18 og 25 år.

”Busser og tog komplimenterer hinanden perfekt. Med at tilbyde FlixTrain kan vi nu tilbyde rejser der er til at betale til endnu flere. Vi vil fortsætte med at vise, at rejser over længere distancer ikke behøver koste alverden,” siger André Schwämmlein, koncernchef og medgrundlægger af FlixMobility.

Køreplanerne for FlixTrain vil i Tyskland blive koordineret med FlixBus’ netværk for at kunne tilbydes som et alternativ til at køre i bil. Det tyske jernbanenet blev liberaliseret i 1994, men i dag har Deutsche Bahn stadig 99 procent af alle længere togrejser i Tyskland. Flixbus ejer ikke selv sine Flixtrains, togene køres af partnerne Leo Express fra Tjekkiet og BahnTouristikExpress fra Nürnberg.

FlixBus kigger på USA
Mens Flixbus i dag er rigtig store i Europa, stopper vækstplanerne ikke her. Selskabet har meddelt, at det fra næste sommer også vil begynde at køre busser på langruter i USA – i konkurrence med blandt andet det amerikanske bus-ikon Greyhound. I første omgang starter FlixBus med ruter i Californien og i det sydvestlige USA.

Relaterede artikler:

Ny busrute i hastig vækst

Rødbillet går sammen med Flixbus

Tyske lavprisbusser på danske ruter