Tyske Flixtrain vil konkurrere med Deutsche Bahn. Med udgangen af næste år forventer Flixtrain at tilbyde togtransport til 28 tyske byer.

Klar til konkurrence på tyske jernbaner

Det store tyske busselskab Flixbus får nyt forretningsområde med togkørsel i Tyskland, Flixtrain. Flixbus vil i USA prøve at konkurrere med berømte Greyhound.

I første omgang vil Flixtrain tage konkurrencen op med det tyske DSB, Deutsche Bahn, fra Hamborg til Køln med start den 24. marts, mens dets anden strækning, fra Hamborg til Stuttgart, planlægges til at åbne næste måned. Med udgangen af næste år forventer Flixtrain at tilbyde togtransport til 28 tyske byer, oplyser selskabet.

Busselskabet Flixbus begyndte at rulle i 2013 – siden da har selskabet transporteret over 100 millioner passagerer – ifølge Flixbus tilbyder det og dets partnere 250.000 daglige busafgange mellem 1.400 destinationer i 26 europæiske lande. FlixBus har partneraftaler med over 250 europæiske busselskaber – det er i danmark det århusianske busselskab Abildskou, der står bag Rute 888 mellem Aarhus og København.

Flixbus startede med blot tre busruter indenfor delstaten Bayern. I dag er 60 procent af passagererne kvinder og hver tredje kunde er mellem 18 og 25 år.

”Busser og tog komplimenterer hinanden perfekt. Med at tilbyde FlixTrain kan vi nu tilbyde rejser der er til at betale til endnu flere. Vi vil fortsætte med at vise, at rejser over længere distancer ikke behøver koste alverden,” siger André Schwämmlein, koncernchef og medgrundlægger af FlixMobility.

Køreplanerne for FlixTrain vil i Tyskland blive koordineret med FlixBus’ netværk for at kunne tilbydes som et alternativ til at køre i bil. Det tyske jernbanenet blev liberaliseret i 1994, men i dag har Deutsche Bahn stadig 99 procent af alle længere togrejser i Tyskland. Flixbus ejer ikke selv sine Flixtrains, togene køres af partnerne Leo Express fra Tjekkiet og BahnTouristikExpress fra Nürnberg.

FlixBus kigger på USA
Mens Flixbus i dag er rigtig store i Europa, stopper vækstplanerne ikke her. Selskabet har meddelt, at det fra næste sommer også vil begynde at køre busser på langruter i USA – i konkurrence med blandt andet det amerikanske bus-ikon Greyhound. I første omgang starter FlixBus med ruter i Californien og i det sydvestlige USA.

Relaterede artikler:

Ny busrute i hastig vækst

Rødbillet går sammen med Flixbus

Tyske lavprisbusser på danske ruter

x

Læs Også

Trecifret millionoverskud for DSB

DSB havde i 2017 et resultat før skat på 274 millioner kroner og udbetaler udbytte på 106 millioner.

Fortsat stabilt resultat for SJ

Den fortsat positive rejseudvikling betyder, at SJ – Sveriges modstykke til DSB – i 2017 kunne notere en ny rekord.

Togrejse deluxe på tværs af Det sydlige Afrika

Fra juli 2019 åbner verdens mest luksuriøse tog en ny rute, der fører passagererne på tværs af Det sydlige Afrika.

Skånetrafiken overtager ansvaret for Malmö – København

Aftalen om, at Skånetrafiken overtager det operative ansvar for trafikken med Öresundståg til København og den nye endestation Østerport i december 2021, er godkendt i en aftale mellem den danske regering, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre.

Stor efterspørgsel efter toget hjem til jul

Der er stadig plads på togene de store julerejsedage den 22. og 23. december. Men især på strækninger mellem København og Struer, Sønderborg eller Frederikshavn er flere afgange næsten udsolgt.

Endelig kører Aarhus Letbane med passagerer

I dag, torsdag, startede letbanen i Aarhus med at køre med passagerer. Trafikken startede klokken 11.00 og er gratis resten af dagen. I morgen fredag skal letbanen køre normal drift med betalende passagerer.