Togstationen i Frankfurt Lufthavn, hvorfra Lufthansa fra december vil øge betjeningen til en række tyske byer. Fremsendt pressefoto fra : Lufthansa, imago/imagebroker.

Lufthansa udbygger rejsemulighed med tog

Flyselskabet udvider fra december sit tilbud om at køre med Express-Rail fra Deutsche Bahn fra yderligere fem store og større tyske byer til Lufthansas hovedlufthavn, Frankfurt.

Når det tyske DSB, Deutsche Bahn, i midten af december sætter sin nye køreplan på sporet, vil det betyde øgede muligheder for at køre med Express-Rail til og fra Frankfurt, Tysklands største lufthavn.

Der bliver således nu også betjening med Express-Rail fra Aachen, Düsseldorf, Køln, Stuttgart og Ulm til og fra AirRail-stationen i Frankfurt Lufthavn, oplyser Lufthansa.

Det forøgede antal kørsler med DB’s ICE-tog vil give Lufthansa-passagerer mulighed for at stige ombord på Lufthansa Express-tog i Køln i alt 119 gange om ugen mod i dag 77. Der bliver omkring dobbelt så mange ICE-tog på ruten mellem Frankfurt Lufthavn og Düsseldorf, så den kommer op på 105 ugentlige afgange i begge retninger

Ruten, der starter eller slutter i Stuttgart vil køre 77 om ugen mellem Stuttgart og togstationen i Frankfurt Lufthavn. Ligeledes bliver der henholdsvis 42 og 49 Express Rail-tog til og fra Aachen og Ulm om ugen.

Bonuspoint for at køre med toget
Hvis Lufthansa Express Rail-tog eller Lufthansa-flyvninger omfattet af billetten er forsinket, ombookes passagererne gratis. Og der kan på togturene med Lufthansa Express Rail til og fra togstationen i Frankfurt Lufthavn optjenes Miles & More-bonuspoint hos Lufthansa. Ligeledes vil Lufthansa-passagerer, der skal flyve på business class, kunne rejse på First Class hos Deutsche Bahn ligesom de har adgang til DB’s lounger.

Harry Hohmeister, der blandt andet er ansvarlig for togsegmentet hos Lufthansa, siger:

”Det udbyggede togtilbud fra Lufthansa gør det nemmere at komme til og fra lufthavnen i Frankfurt med toget. Dette gavner ikke kun vores kunder, det er også godt for miljøet. Jo bedre forbindelserne er mellem tog og lufthavne, jo flere rejsende vil vælge toget til og fra lufthavnen.”

Lufthansa har foreløbig sit Express Rail-tilbud mellem 14 tyske byer. Foruden de ovenover nævnte byer også Dortmund, Göttingen, Kassel, Erfurt, Würzburg, Nürnberg, Freiburg, Karlsruhe og Mannheim. Og der er flere Lufthansa-ruter med tog på vej, oplyser flyselskabet.

Tysklands næststørste lufthavn, München, der også er Lufthansas næststørste hub, er ikke med i køreplanen – det skyldes, at togstationen i Münchens lufthavn ikke er koblet hovednettet hos de tyske jernbaner, skriver businesstraveller.com

Relaterede artikler:

Lufthansa tager toget

KLM opfordrer til at tage toget på korte strækninger

Kendte danskere investerer i nyt rejsebureau