Lufthansas piloter tjener mere end Angela Merkel

Pilotenstreik - FrankfurtSTREJKE: De ældste tyske piloter pensioneres som 55-årige og har en løn på ca. to mio. kr., eller mere end Angela Merkel. Nu kræver de 10 procents lønforhøjelse.

Enhver arbejdskonflikt resulterer ofte i, at det strejkende personales lønninger siver ud til offentligheden. Det er også sket denne gang under Lufthansas strejke til fredag. Således kunne de tyske aviser i følge DR`s korrespondent i går berette om løn-og arbejdsforhold for piloterne, som regnes for de bedst lønnede i Europa. I øvrigt en smule foran SAS-piloterne i de ældste lønningsklasser.

Piloterne kræver i denne omgang en lønfremgang på 10 procent og en fastholdelse af deres nuværende pensionsordning. Pensionen indtræder ved 55 år, men der er et tilbud til de ældste piloter om en overgangsordning, hvis de vælger at fratræde tidligere. Så får de halvdelen af deres løn i de år der går, indtil de skal have selve pensionen.

En Lufthansa kaptajn på vej mod slutløn har ca. 255.000 euro om året plus pension, og det er i følge tyske medier mere end Angela Merkel. Det er næppe nogen hemmelighed, at en SAS kaptajn på slutløn også tjener det dobbelte af statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Lufthansa ledelsen kræver, at man får startlønnen ned og unge sluset ind på andre vilkår. Det er også sket i SAS efter de benhårde forhandlinger i november 2012. For Lufthansa er det nødvendigt for at kunne konkurrere med British Airways og Air France/KLM og de mange lavprisselskaber.

Ca. 5.400 piloter er i strejke.