En dreng på 10 år kom ved en fejl ombord på et forkert fly, da han uden voksen ledsager skulle flyve indenrigs i Sydafrika. Arkivfoto, der intet har med historien at gøre.

10-årig blev sat på forkert fly

En ung dreng, der som uledsaget mindreårig skulle flyve hjem alene, kom ombord på et forkert indenrigsfly i Sydafrika og dermed til en forkert destination.

10-årige Wiam Bezuidenhout havde været på ferie hos sine bedsteforældre og skulle flyve hjem alene til sine forældre i Johannesburg. Han var dermed en såkaldt UM’er, Unaccompanied Minor, en Uledsaget Mindreårig.

Men af endnu ukendte årsager blev han sat på et forkert indenrigsfly og endte i stedet i Cape Town, to timers flyvning fra Johannesburg.

Bedsteforældrene havde afleveret drengen til lufthavnspersonale i lufthavnen i sydafrikanske Port Elizabeth og havde spurgt, om personalet vidste hvor han skulle hen. De blev forsikret om, at alt var i orden – han skulle flyve med British Airways-partneren Comair fra Port Elizabeth til Johannesburg.
Men i stedet blev han ved en fejl sat på Comair-flyet til Cape Town, skriver den sydafrikanske hjemmeside Netwerk24.com – om der var blevet byttet rundt på drengens billet med en anden uledsaget mindreårig er endnu uoplyst.

I hvert fald kom han med det forkerte fly og kunne angiveligt selv gøre kabinepersonalet opmærksom på, at der var noget galt. Det skete da flyet var på vej til landing og drengen fik øje på et landemærke, Table Mountain, som han kendte og vidste ikke er ved Johannesburg.

Personale i Cape Towns lufthavn fik omgående kontaktet drengens familie for at fortælle, at han efter omstændighederne havde det godt og at han ville komme med næste fly til Johannesburg. Drengen mor roste flyets besætningen og personalet i Cape Town-lufthavnen for at have taget sig godt af hendes søn efter fejlen var blevet opdaget.

Undersøger sagen
En talsmand for flyselskabet Comair siger til det sydafrkanske medie Netwerk24, at man naturligvis har været i kontakt med drengen familie og meget beklaget fejlen.

Talsmanden vidste ikke hvad årsagen til fejlen var, så drengen var kommet på det forkerte fly, men at dette naturligvis blev undersøgt og taget meget alvorligt.

Også lufthavnen i Port Elizabeth, hvor fejlen skete, har kontaktet drengens familie og undskyldt det skete som lufthavnen også undersøger årsagen til.

Relaterede artikler:

Nordiske rejsebureauagenter besøgte Sydafrika

Forældresamtykke til udlandsrejse

Nye krydstogtskibe kun for voksne