Lufthavnskonsulenter skruer op for væksten

Copenhagen Optimizations stiftere Anders Dohn og Kasper Hounsgaard.

LUFTFART: Kendt luftfartsmand i spidsen for ny bestyrelse i Copenhagen Optimization, der også får nyt kapitalindskud.

Verdens største lufthavne præges af travlhed og begrænset kapacitet. Det går ud over kundeoplevelsen, når passagererne oplever lange ventetider ved check-in, security og bagageudlevering.

På den baggrund etablerede Anders Dohn og Kasper Hounsgaard i 2014 virksomheden Copenhagen Optimization og satte sig for at hjælpe lufthavne verden over med at effektivisere og optimere driften med blandt andet nyudviklede softwareløsninger.

Siden er det gået stærkt fremad med opgaver for blandt andre lufthavnene London Heathrow, Dublin, München og Toronto, mens virksomheden er vokset fra to til 15 medarbejdere.

Otte millioner kroner til ny vækst

Nu sætter Copenhagen Optimization yderligere skub i væksten med et kapitalindskud på otte millioner kroner over de næste to år. Pengene skal primært bruges til at videreudvikle virksomhedens cloud-baserede platform for planlægning af lufthavnsoperationer, Better Airport, samt til at løfte forretningsudviklingen.

Kapitalindskuddet er en kombination af private investeringer fra en række erhvervsledere herunder Michael Løve, adm. direktør i B&Q og tidligere COO i Københavns Lufthavne, og et lån fra Vækstfonden.

Ny professionel bestyrelse

For at understøtte væksten har virksomheden etableret ny bestyrelse. Den består af Jens Wittrup Willumsen (formand), tidligere vicepræsident i SAS, Bjarne Nielsen, tidligere direktør og partner i PA Consulting, Kræn Østergaard Nielsen, koncerndirektør i Coop, samt de to stiftere af firmaet, Anders Dohn og Kasper Hounsgaard.

”Med et solidt kapitalgrundlag, en professionel bestyrelse, samt udvidelse af teamet med Sarah Procter som director for salg og marketing, er vi klar til at tage Copenhagen Optimization til det næste niveau,” siger direktør Kasper Hounsgaard. Han har ligesom Anders Dohn tidligere været ansat i Københavns Lufthavne.

x

Læs Også

Stewardesser får lov til at gå i bukser

De 7.000 kvindelige kabineansatte hos Cathay Pacific slipper for krav om at gå i uniformsnederdele. Det skyldes også, siger fagforening, #MeToo-bevægelsen på sociale medier mod seksuelle krænkelser af kvinder.

Air New Zealand får hidtil længste rute

Med en flyvetid på 16 timer åbner Star Alliance-medlemmet i november ny direkte rute til en af verdens største lufthavne. Som led i aftalen øger amerikansk flyselskab på New Zealand.

Lufthansa med tre nye A380-ruter fra München

Lufthansa har flyttet fem af sine 14 Airbus A380 til München, hvorfra de skal dække det stigende behov for langdistanceflyvninger.

Flyselskab klar med flyvende smølfer

Brussels Airlines har netop præsenteret endnu et fly med en særbemaling - en hyldest til den belgiske tegneserie Smølferne, der i år fejrer 60 års fødselsdag.

BA, Lufthansa og Air France størst på USA fra Europa

Antallet ombordstegne passagerer på internationale flyvninger fra USA blev sidste år i alt 223,4 millioner – der var 5 udenlandske flyselskaber på Top 10.

Flyselskaber drøftede kampen om kunderne

Rejsebureauer med et simpelt produkt vil dø. Omvendt har rejsebureauer en kontakt til kunden, flyselskabet ikke har, lød det, da ekspertpanel debatterede fremtidens luftfart på møde i København.