Lufthavnskonsulenter skruer op for væksten

Copenhagen Optimizations stiftere Anders Dohn og Kasper Hounsgaard.

LUFTFART: Kendt luftfartsmand i spidsen for ny bestyrelse i Copenhagen Optimization, der også får nyt kapitalindskud.

Verdens største lufthavne præges af travlhed og begrænset kapacitet. Det går ud over kundeoplevelsen, når passagererne oplever lange ventetider ved check-in, security og bagageudlevering.

På den baggrund etablerede Anders Dohn og Kasper Hounsgaard i 2014 virksomheden Copenhagen Optimization og satte sig for at hjælpe lufthavne verden over med at effektivisere og optimere driften med blandt andet nyudviklede softwareløsninger.

Siden er det gået stærkt fremad med opgaver for blandt andre lufthavnene London Heathrow, Dublin, München og Toronto, mens virksomheden er vokset fra to til 15 medarbejdere.

Otte millioner kroner til ny vækst

Nu sætter Copenhagen Optimization yderligere skub i væksten med et kapitalindskud på otte millioner kroner over de næste to år. Pengene skal primært bruges til at videreudvikle virksomhedens cloud-baserede platform for planlægning af lufthavnsoperationer, Better Airport, samt til at løfte forretningsudviklingen.

Kapitalindskuddet er en kombination af private investeringer fra en række erhvervsledere herunder Michael Løve, adm. direktør i B&Q og tidligere COO i Københavns Lufthavne, og et lån fra Vækstfonden.

Ny professionel bestyrelse

For at understøtte væksten har virksomheden etableret ny bestyrelse. Den består af Jens Wittrup Willumsen (formand), tidligere vicepræsident i SAS, Bjarne Nielsen, tidligere direktør og partner i PA Consulting, Kræn Østergaard Nielsen, koncerndirektør i Coop, samt de to stiftere af firmaet, Anders Dohn og Kasper Hounsgaard.

”Med et solidt kapitalgrundlag, en professionel bestyrelse, samt udvidelse af teamet med Sarah Procter som director for salg og marketing, er vi klar til at tage Copenhagen Optimization til det næste niveau,” siger direktør Kasper Hounsgaard. Han har ligesom Anders Dohn tidligere været ansat i Københavns Lufthavne.

x

Læs Også

Flere restauranter til lufthavnen

Til sommer er Københavns Lufthavn klar med udvidelse af Terminal 2 med 25 nye butikker og restauranter.

Rekordår for London Gatwick

London Gatwick kom ud af 2017 efter sin travleste december nogensinde, da 3,2 millioner passagerer benyttede lufthavnen, hvilket var en stigning på 1,5 procent i forhold til december 2916.

Officielt: Airbus lufter stop for A380

Airbus har svært ved at sælge dobbeltdækkerflyet. Nu antyder topdirektør, at produktionen måske indstilles.

Ny passagerrekord i München

Tysklands næststørste lufthavn rundede sidste år 44,6 millioner passagerer.

Alsie Express får seat-only til udlandet

Det danske flyselskab vil i sommersæsonen sælge billetter til sydeuropæisk land – og får ny indenrigsrute.

AirBaltic lander ny passagerrekord

Det lettiske flyselskab airBaltic havde sidste år fremgang i passagertallet på 22 procent.