Katy Perry, gudmor for det nye krydstogtskib Norwegian Prima, underholder ved dåbsfesten i Reykjavik. Foto: Tristan Fewings/Getty Images for Norwegian Cruise Line.

Popstjerne gudmor for nyt krydstogtskib

Norwegian Cruise Line holdt dåbsfest for det første af seks nye krydstogtskibe. Norwegian Prima til 5,5 milliarder kroner har Katy Perry som gudmor. Skibet kommer til København om to uger.

Norwegian Prima, det første af Norwegian Cruise Lines’ seks nye Prima Class-skibe, er nu officielt døbt og indviet.

Ved dåbsfesten i Reykjavik gav skibets gudmor, popstjernen Katy Perry, koncert ombord og navngav skibet foran 2.500 indbudte gæster. Det 294 meter lange, nydøbte krydstogtskib anløber Københavns Havn tirsdag den 13. september, oplyser NCL i en pressemeddelelse.

”Det var supersjovt at få lov at drysse lidt fe-gudmorstøv på Norwegian Prima og sende hende afsted ud på det åbne hav. Jeg sætter pris på familieferier og once-in-a-life-time oplevelser, så jeg var glad for at kunne ønske alle gæsterne en rigtig god rejse,” lyder det fra Katy Perry.

Norwegian Prima har plads til 3.100 passagerer med to i hver kahyt eller suite. Hertil kommer en besætning på cirka 1.400.

Passagererne kan blandt andet vælge mellem 18 spisesteder og 17 barer og lounger. Og fartglade krydstogtgæster kan se frem til en tur med ”The Drop.” Det er ifølge NCL verdens hurtigste fritfalds-rutsjebane til søs med flere G-kræfter end en accelererende Formel 1-bil. På toppen af skibet ligger verdens førte treetagers gokartbane, der både byder på fart og havudsigt.

Et nyt kapitel
”Med sit imponerende design og unikke muligheder er Norwegian Prima i en liga for sig,” siger Frank Del Rio, koncernchef for Norwegian Cruise Line Holdings, et af verdens største krydstogtrederier og moderselskab for Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises og highend-produktet Regent Seven Seas Cruises.

I alt har koncernen nu 26 krydstogtskibe, flest hos selve NCL, der med Prima har 18. De seks skibe i rederiets nye skibsklasse, Prima Class, anløber hos NCL frem mod 2027.

”Med Norwegian Prima indledes et nyt kapitel for NCL,” siger Harry Sommer, administrerende direktør for selve Norwegian Cruise Line, i pressemeddelelsen.

Efter dåbsrejsen sejler Norwegian Prima ud på en serie af otte-dages krydstogter fra Amsterdam til København. Den 13. september anløber hun for første gang Københavns Havn.

Fra midt i oktober sejler Norwegian Prima mod Caribien, hvor skibet sejler i vinterhalvåret. Fra midten maj til midten af september næste år sejler Norwegian Prima igen i Nordeuropa.

Relaterede artikler:

Færre krydstogtgæster koster Danmark millioner

Vil være blandt største danske krydstogt-sælgere

Her er prototypen til verdens største krydstogtskib