Mægling i security-strejke

Mæglingsmand Kari Gjesteby indkaldte i går Petter Furulund og Erna Hagensen, henholdsvis leder i NHO Service og i Norsk Arbeidsmandsforbund, til en uformel samtale.

Etter tre timer blev parterne enige om at starte frivillig mægling lørdag kl.10.

”Det ligger i mit mandat både at prøve at undgå strejke og prøve at få strejkerne til at blive så korte som muligt. Vi drøftede forskellige måder at gribe sagen an på. Parterne vil frem til mæglingen indhente supplerende materiale”, siger Kari Gjesteby.

Uden løsning på konflikten, varsler Norsk Arbejdsmandsforbund at strejken trappes op fra mandag morgen. Fra dette tidspunktet vil den inkludere organiserede sikkerhedskontrollører i Bergen, Trondheim og Tromsø.
Flere sikkerhedskontrollør i Gardermoen og Stavanger bliver udtaget til strejke. Det meste af rutetrafikken er indstillet i Kristiansand, Ørsta/Volda lufthavn, Kristiansund, Harstad/Narvik Lakselv, Haugesund, Førde, Molde, Stokmarknes og Hammerfest på grund af strejken.
??
 

Trods optrapningen mandag på Gardermoen, regner lufthavnen stort set med at kunne afvikle rutetrafikken, men med risiko for lange ventetider i security.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.