Malaysia Airlines lider slemt efter ulykken med forsvundet fly

2019/08/defaultmain.jpgBoeing_777-200ER_Malaysia_ALLUFTFART: Det kan blive nødvendigt at sadle helt om med ny businessmodel, men konkurs har også været drøftet for at starte på en helt frisk.

Imens usikkerheden om MH 370 fra Malaysia Airlines fortsætter, er flyselskabet ramt på den fundamentale drift. Tre år med røde tal og svigtende indtægter, ikke mindst på det kinesiske marked, tapper selskabet og truer eksistensen.

”Vi er fremme ved, at vi må nytænke hele selskabet. Nogle har talt om en konkurs, men der er vi ikke endnu. Vores passagertal efter flyets forsvinden den 8. marts er tæt på det normale, hvis vi ser væk fra det store kinesiske marked,” sagde adm. direktør forleden i følge Wal Street Journal.

I Kina flyver man helst ikke med Malaysia Airlines efter, at en Boeing 777 med 239 om bord er sporløst forsvundet med et meget stort antal kinesere om bord.

”Vi kan ikke fortsætte som nu. Vi må finde ud af, hvilken vej, vi skal gå,” fortsatte han. ”Lapperier duer ikke mere.”

Hård konkurrence fra Emirates og Singapore Airlines samt ikke mindst fra lavprisselskabet Air Asia. Alligevel nåede MA op på en belægningsprocent på unikke 93,5 procent i december. Men i marts kom katastrofen, og billetpriserne nu kan simpelthen ikke redde økonomien.

Den malayiske regering har afvist yderlige hjælp. Sidste regnskabs resultat var et minus på 1,8 mia. kr.