Skistars fem rejsemål i Norge og Sverige melder alle – i øjeblikket – om cirka én meters sne. PR-foto: Skistar.

Mange danskere på svenske og norske skirejsemål

SkiStar med fem svenske og norske skidestinationer, melder om rekordmange danskere i navnlig vinterferieugen Uge 7. Skistar lover snesikkerhed og snegaranti på flere rejsemål frem til 1. maj.

Danske skiturister lejede næsten 35.600 skiudstyrspakker i uge 7 på SkiStars fem destinationer: Sälen, Vemdalen og Åre i Sverige samt Trysil og Hemsedal i Norge.

Det skriver SkiStar i en pressemeddelelse. SkiStar er en svensk virksomhed med aktiviteter inden for fjeldturisme. Forretningen er opdelt i tre segmenter: Drift af skisportssteder, ejendomsudvikling og forvaltning samt hoteldrift.

SkiStar, der kalder sig Skandinaviens førende skiferievirksomhed, oplyser at den hidtidige danskerrekord i en uge 7 var knap 33.400 udlejede udstyrspakker.

Stefan Sjöstrand, administrerende direktør for SkiStar, siger i pressemeddelelsen: ”Vi har mødt mange glade danskere på vores skisportssteder de seneste to uger. Og som vi meldte allerede 15. januar, har vi haft all time high på bookinger fra danske gæster.”

Sidste måned oplyste SkiStar, at danskerne aldrig har tidligere booket så mange overnatninger på SkiStars destinationer som denne vinter. Foreløbig havde Skistar udlejet boliger til danskere i over 107.000 nætter denne vinter. Bookingerne bliver målt i antal udlejede nætter – det vil sige en nat i en lejlighed eller hytte, uanset om boligen er udlejet til én eller for eksempel 10 personer.

Skisæson til 1. maj
Det udlejede skiudstyr til danskerne kom ud at køre i masser af sne, for på alle SkiStar-destinationerne gælder det, at der netop nu ligger omkring en meter sne eller derover, oplyses det.

Skisæsonen varer i Hemsedal og Åre til 1. maj. SkiStar tilbyder ”snegaranti, som gør, at det er trygt for gæsterne at booke skiferie langt inden man ved, hvordan snesituationen ser ud,” skriver SkiStar i sin seneste pressemeddelelse og tilføjer:

Snegarantien indebærer, at et minimum af alpine pister skal være åbne på destinationen. Hvis den alpine snegaranti ikke bliver overholdt, kan gæsten ombooke sin rejse eller få pengene tilbage. Den alpine snegaranti gælder på alle SkiStars skisportssteder fra sæsonstart frem til sæsonafslutningen.”

 

Relaterede artikler:

Fem lande er danskernes skiferiefavoritter

Rekordantal danskere på skiferie i Sverige og Norge

Direktør for skirejsebureau: Der er altså sne i alperne