Sådan kan en vegetarmenu se ud på Emirates’ economy class. Foto: Emirates.

Mange flere spiste vegetarmad hos Emirates

Passagerer hos Emirates kan senest 24 timer før afgang bestille vegetarmad – det gjorde mange i januar, der af veganere kaldes ”veganuary,” et sammenkog af ordene ”vegan” og ”January.”

At spise kødløse måltider og i stedet sætte tænderne i plantebaseret mad gav i januar en stigning på 40 procent flere veganermenuer hos flyselskabet Emirates.

Klik for stort format. Eksempel på en vegetarservering på business class hos Emirates.

Sidste måned serverede Emirates 20.000 plantebaserede måltider til sine passagerer, der havde forhåndsbestilt disse.

Sidste år serverede Emirates i alt over 110 millioner måltider til sine mere end 55 millioner passagerer. Selskabet flyver dagligt mellem sin hovedbase i Dubai og Københavns Lufthavn med verdens største passagerfly, dobbeltdækkeren Airbus A380, som Emirates foreløbig har 105 eksemplarer af. Versionen på ruten til København har plads til 615 passagerer.

Inden ”vaganuary” havde nogle af Emirates’ kokke og ernæringseksperter været i testkøkkenet for at kreere et stort udvalg af veganske retter. Ifølge pressemeddelelse fra Emirates blev flyselskabet i december sidste år efter en afstemning blandt de rejsende, kåret som flyselskabet med det bedste veganske tilbud til sine passagerer.

170 vegetarmenuer
Emirates har over 170 plantebaserede opskrifter i kogebogen til sine veganske kunder – opskrifter sammensat af friske grøntsager og udvalgte kornsorter. Ligesom flyselskabets øvrige menuer er de veganske også inspireret af lokale og regionale køkkener og er derfor tilpasset selskabets mange destinationer.

Nogle af de mest populære vegetarretter er champignon Ravioli, vegetabilsk Tagine serveret med couscous og ragout på søde kartofler, linser og spinat med dampede, brune ris. Måltiderne serveres med et udvalg af veganske desserter som key lime parfait med dadler og citruskompot, saftig chokoladekage eller en chia-budding. På ostefronten kan Emirates også være med ved at servere nøddebaseret, vegansk ost…

Veganske måltider og andre specialmenuer er tilgængelige på alle Emirates-flyvninger på alle kabineklasser – særmåltiderne skal blot bestilles senest 24 timer før afgang. I øvrigt ændrer Emirates sine menuer hver måned.

Relaterede artikler:

Dubai øger fokus på events og kongresser

Danske toprestauranter i nyt samarbejde

Bornholmsk kok har Spies’ bedste flymad