Carl Erik Larsen, blandt venner kaldet Calle, mistede sit job i rejsebranchen, men gjorde med succes indsats for at finde ny beskæftigelse udenfor branchen. Privatfoto.

“Mange savnede en solstrålehistorie som min”

Carl Erik Larsen fortalte på Linkedin og STANDBY.dk hvordan han fandt nyt job efter fyring fra et rejsebureau. ”Jeg er paf over de mange reaktioner,” siger Calle.

Efter over 20 år i rejsebranchen, senest som rejsekonsulent hos norske Australienreiser, blev 43-årige Carl Erik Larsen fra Aarhus, Calle blandt venner, opsagt i starten af coronakrisen.

Sidste måned skrev han sin historie på Linkedin, den blev bagefter bragt på STANDBY.dk – her gennemgik Calle sine overvejelser og tanker om at finde et nyt arbejde udenfor sin elskede rejsebranche. Det lykkedes, han begyndte for en måned siden som kunderådgiver i benzinselskabet OK.

”Mit nye job går strygende, OK er en fed virksomhed. Jeg savner rejsebranchen, men jeg er kommet til en god og veldrevet virksomhed med rigtig mange gode kolleger,” siger Carl Erik Larsen til STANDBY.dk og fortsætter:

”Jeg er stadig paf over de mange reaktioner på mit Linkedin-opslag. Over 150 – fra rejsebureauer, flyselskaber, hoteller og så videre – har skrevet kommentarer og op mod 50 har sendt direkte mails til min inboks på Linkedin. Nærmest alle skriver, at de synes det var en positiv historie, jeg fortalte. Den gjorde dem glade og gav håb om at vi alle har en fremtid. De spørger blandt andet ind til den konsulenthjælp, jeg fik via Jobcentret hos Konsulenthuset Ballisager til at finde ny beskæftigelse udenfor rejsebranchen.”

Carl Erik Larsens delte også sin historie på STANDBY.dk, se link herunder – indlægget har været vist cirka 3.000 gange.

”Da mit indlæg også kom på STANDBY.dk, hørte jeg også fra nogle ældre i min familie, og egne venner udenfor rejsebranchen. De ældre bruger ikke nødvendigvis Linkedin, men følger rejsebranchen ved blandt andet at følge STANDBY.dk på Facebook,” siger Calle.

Solstrålehistorie
I en forfærdelig tid, hvor coronakrisen har kostede tusindvis af gode medarbejdere jobbet i alle dele af rejsebranchen, var Calles fortælling for mange et lyspunkt.

”Mange har savnet en solstrålehistorie som min, at man altså godt kan finde arbejde udenfor rejsebranchen. Der var for eksempel én, der sendte mig hendes jobansøgning, om jeg ville kigge den igennem, fordi hun synes hun løb panden mod muren når hun søgte nye jobs. Andre vil gerne mødes for at høre om mine erfaringer, det er virkelig stukket af,” siger Carl Erik Larsen og tilføjer:

”Jeg var i denne uge til PATA-arrangementet her i Aarhus. Jeg er stadig medlem af PATA og nærmest alle, jeg talte med, havde læst mit opslag på Linkedin eller i STANDBY.dk. Mange sagde, at det jeg skrev, virkelig havde sat gang i noget, også fordi de kunne genkende nogle af deres egne følelser i det, jeg beskrev.

Mange sagde, at de vidste ikke hvad de ellers kunne, udover at sælge rejser. Men de skal lære, at de kan rigtig meget der kan komme mange virksomheden udenfor rejsebranchen til gode,” siger Carl Erik Larsen.

Muligt netværksmøde i Aarhus
Calle understreger overfor de, der gerne vil rådspørge ham, at han ikke er uddannet på dette område, men gerne vil dele sin viden. ”Jeg vil rigtig gerne svare på spørgsmål, men at kopiere, hvad jeg har gjort, virker ikke nødvendigvis for alle,” siger Carl Erik Larsen og tilføjer:

”Men vi må være realistiske og sige, at de kommende år bliver der formentlig ikke job til de, der nu er blevet fyret i rejsebranchen. Det er tragisk, men det tror jeg simpelthen ikke.”

Carl Erik Larsen siger også, at han taler med en kollega om et muligt netværksmøde i Aarhus for opsagte i rejsebranchen og byens erhvervsliv. ”Det skal være for at få erhvervslivet til at åbne øjnene for, hvad folk fra rejsebranchen kan,” siger Carl Erik Larsen.

Der er endnu ikke noget konkret om netværksmødet i Aarhus, bliver det en realitet, vil STANDBY.dk omtale tid og sted.

Relaterede artikler:

Sådan fandt jeg nyt job udenfor rejsebranchen

PATA Vest samlede medlemmer i Aarhus

Stor fyringsrunde i Aller Leisure-rejsebureauer