”Du ikke skal være bange for at melde ud, at du er ledig. Slet ikke hvis det skyldes coronakrisen, og du skal endelig bruge tid og energi på at søge sparring,” lyder nogle af de gode råd fra Carl Erik Larsen, der fandt nyt job uden for rejsebureaubranchen. Privatfoto.

Sådan fandt jeg nyt job udenfor rejsebranchen

AKTUEL KOMMENTAR: ”Mange brancher kan bruge en medarbejder med mange års erfaring i at skabe relationer og yde god kundeservice,” skriver Carl Erik Larsen, der efter opsigelse i rejsebureau skiftede til noget helt andet.

Af Carl Erik Larsen (siden 10. august kunderådgiver i benzinselskabet OK og indtil da gennem årene rejsekonsulent hos blandt andet norske Australienreiser samt danske C&C Travel og golfrejsebureauet Green2Green)

Jeg er 43 år og har arbejdet 21 år i rejsebranchen. Det at rejse, og sælge rejser, er en meget stor del af min identitet.

Corona-krisen vendte selvsagt op og ned på det. Fra den ene dag til den anden faldt omsætningen hos langt de fleste rejsebureauer med tæt ved 100 procent. For mig, og lang række andre gode mennesker i rejsebranchen, var konsekvensen en opsigelse.

Efter min sidste arbejdsdag hos Australienrejser tilbragte jeg nogle uger i sommerhus med familien. Tiden blev brugt på at slappe af, på at reflektere, og ikke på mindst på at søge jobs.

Men det var først efter sommerferien, at jeg mentalt havde givet slip på rejsebranchen. Først der var jeg afklaret med, at jeg måske aldrig kommer tilbage til den branche igen.

Det var næsten et sorgforløb jeg skulle igennem. På et tidspunkt fik jeg endda sagt til min hustru, at jeg havde det som om, at nogen var død! Helt så dramatisk var det naturligvis ikke, men 21 år akkumulerer alligevel mange gode minder og venskaber

At forstå de kompetencer, jeg har opbygget
Da det først stod klart for mig, at jeg skulle se ud over rejsebranchen, tog det mig lidt tid, at forstå hvordan de kompetencer jeg har opbygget gennem mange år i rejsebranchen, kan komme andre brancher til gode.

Og det er egentlig sjovt, for der er ekstremt mange brancher der kan bruge en medarbejder med mange års erfaring i at skabe relationer og yde god kundeservice.

Listen af kompetencer er lang for os der har arbejdet i rejsebranchen.

Da jeg var blevet bedre til at “sælge” mine kompetencer var der pludselige mange interessante stillinger at søge og jobsøgningen gik meget lettere.

Vær proaktiv
Mit råd til dig der står i en lignende situation er, at du ikke skal være bange for at melde ud, at du er ledig. Slet ikke hvis det skyldes corona-krisen, og du skal endelig bruge tid og energi på at søge sparring:

Hos din familie

Hos dine venner

I dit eksisterende (professionelle) netværk

Hos folk du ikke kender (vær ikke bange for at connecte på LinkedIn, men skriv hvorfor du vil connecte)

Selv var jeg så privilegeret, at jeg både kunne trække på karrieresparring via min fagforening, jeg fik via Jobcentret tildelt et karriereforløb med Konsulenthuset Ballisager, og ikke mindst fik jeg uvurderlig opmuntring og sparring fra venner, familie og kolleger. En inspirerende aften om personlig branding på LinkedIn med Giovanni Niese blev det også til.

Tro på egne evner
Min nye stilling hos OK er et 1-årigt vikariat. Jeg startede 10. august, men er allerede nu slet ikke i tvivl om, at det er en fantastisk arbejdsplads, så jeg håber naturligvis, at de har lyst til at fastansætte mig. Hvis jeg mod forventning er jobsøgende om et år, så skræmmer det mig ikke så meget. Nu er jeg nemlig meget mere bevidst om i hvor mange forskellige virksomheder jeg kan styrke et team. Alene det er med til at øge antallet af stillinger, jeg kan søge.

Og nej, et brancheskifte gør ikke ondt. Der findes heldigvis mange fantastiske arbejdspladser i Danmark og mange skønne kolleger som du ikke har mødt endnu!

Hvis du har nogen spørgsmål til mit forløb, eller min tilgang til et brancheskifte, så kontakt mig endelig, for eksempel på Linkedin. Jeg vil gerne være med til at “pay it forward.”

Relaterede artikler:

Bella Center fyrer igen – klar med fremtidsplan

”Du er ikke Albert Arnesen, men er du en Mads Skjern?”

Horesta: massefyringer uden nye hjælpepakker