Markant billigere at sejle til Bornholm

Til september 2018 overtager Molslinjen færgesejladsen til og fra Bornholm. Selskabet offentliggør, at ca 75% af alle billetter de sidste måneder i 2018 vil koste enten 99 kroner eller 199 kroner for en enkeltbillet.

”Vi har lovet billige billetter, og det kommer der”, lyder det fra Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard, som oplyser, at de resterende 25% får priser fra 299 kroner op til 799 kroner, skriver politiken.dk.

Jesper Skovgaard fra Molslinjen forventer også, at billetterne vil være billigere i 2019.

Molslinjen har tegnet en 10 års kontrakt med Transport-, Bygnings og Boligministeriet. Ruten var i udbud i foråret 2016, hvor Molslinjen vandt og overtager ruten fra rederiet Færgen.

I et priseksempel som Molslinjen har lavet, ville en rejse i efterårsferien 2017, fundet fire uger før afgang, for en familie på to voksne og tre børn koste 1.518 kroner for en returbillet med bil fra Rønne til Ystad. En lignende billet i efterårsferien 2018 vil efter Molslinjens beregninger kunne komme helt ned på 198 kroner.

Jesper Skovgaard forsikrer, at det vil være muligt for Molslinjen at få bornholmersejladserne til at løbe rundt. Selv med markant lavere priser.

Jesper Skovgaard forklarer, at Molslinjen har taget principperne for prissætning fra luftfart til sig, hvilket betyder at de mindre eftertragtede afgange er billigere.

Hos Destination Bornholm siger direktør Pernille Kofod Lydolph, at høje færgepriser i mange år har bremset turismen på øen. Hun ser frem til de nye billetpriser.

”Med de markant lavere priser fjerner vi den barriere. Derfor forventer vi også, at turismen de kommende år vil vækste på toppen af de seneste års gode udvikling”, siger hun til Politiken.

Den kommende rute kommer til at hedde Bornholmslinjen. Der vil blive sejlet mellem Rønne og Ystad og mellem Rønne og Køge. I øjeblikket er Molslinjen ved at få bygget en ny færge i Finland, der skal sejle mellem Køge og Rønne. En ‘klassisk’ færge, som ikke ændrer sejltiden mellem Sjælland og Bornholm.

Bornholm udvider havnen til krydstogttrafik

Indrejsekontrol til Bornholm

Bornholm med vækst på alle områder