Markant billigere at sejle til Bornholm

Til september 2018 overtager Molslinjen færgesejladsen til og fra Bornholm. Selskabet offentliggør, at ca 75% af alle billetter de sidste måneder i 2018 vil koste enten 99 kroner eller 199 kroner for en enkeltbillet.

”Vi har lovet billige billetter, og det kommer der”, lyder det fra Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard, som oplyser, at de resterende 25% får priser fra 299 kroner op til 799 kroner, skriver politiken.dk.

Jesper Skovgaard fra Molslinjen forventer også, at billetterne vil være billigere i 2019.

Molslinjen har tegnet en 10 års kontrakt med Transport-, Bygnings og Boligministeriet. Ruten var i udbud i foråret 2016, hvor Molslinjen vandt og overtager ruten fra rederiet Færgen.

I et priseksempel som Molslinjen har lavet, ville en rejse i efterårsferien 2017, fundet fire uger før afgang, for en familie på to voksne og tre børn koste 1.518 kroner for en returbillet med bil fra Rønne til Ystad. En lignende billet i efterårsferien 2018 vil efter Molslinjens beregninger kunne komme helt ned på 198 kroner.

Jesper Skovgaard forsikrer, at det vil være muligt for Molslinjen at få bornholmersejladserne til at løbe rundt. Selv med markant lavere priser.

Jesper Skovgaard forklarer, at Molslinjen har taget principperne for prissætning fra luftfart til sig, hvilket betyder at de mindre eftertragtede afgange er billigere.

Hos Destination Bornholm siger direktør Pernille Kofod Lydolph, at høje færgepriser i mange år har bremset turismen på øen. Hun ser frem til de nye billetpriser.

”Med de markant lavere priser fjerner vi den barriere. Derfor forventer vi også, at turismen de kommende år vil vækste på toppen af de seneste års gode udvikling”, siger hun til Politiken.

Den kommende rute kommer til at hedde Bornholmslinjen. Der vil blive sejlet mellem Rønne og Ystad og mellem Rønne og Køge. I øjeblikket er Molslinjen ved at få bygget en ny færge i Finland, der skal sejle mellem Køge og Rønne. En ‘klassisk’ færge, som ikke ændrer sejltiden mellem Sjælland og Bornholm.

Bornholm udvider havnen til krydstogttrafik

Indrejsekontrol til Bornholm

Bornholm med vækst på alle områder

x

Læs Også

Scandlines på vej mod salg

Rederiet Scandlines vurderes ifølge The Sunday Times at kunne indbringe kapitalfonden 3i, der ejer rederiet, mere end fem milliarder kroner.

Rekord på bornholmerfærgerne

Næsten halvanden million passagerer blev sidste år transporteret med færger til eller fra Bornholm.

HH-Ferries batterifærger får snart fuld eldrift

HH-Ferries som driver færgetrafikken mellem Helsingør og Helsingborg for Scandlines er ved at få bugt med problemerne på de to færger, der er bygget om til elddrift med store batterier og lynladning ved kajen, oplyser nyhedstjenesten Rapidus.

6.000 liter benzin i Samsø-færgens dieseltank

En tankvognschauffør trykkede på den forkerte knap og sendte tusindvis af liter benzin ind i færgen, der lå i Hou Havn.

DFDS får stadig flere oversøiske passagerer

CRUISE: Rederiet ser fortsat stigning i turister fra lande uden for Europa. DFDS forventer om få år at omkring hver tredje passagerer på årsplan er fra oversøiske markeder. Nyt samarbejde med flyselskaber.

Molslinjen fjerner bilister fra motorveje

TURISME: Flere bilister bruger vandvejen mellem Jylland og Sjælland. Molslinjen har i årets fem første måneder flyttet 92 mio. bil-km fra det trafikerede vejnet.