Mange familier har igen været på rejse i år. (Foto: Tryg | PR)

Markant flere anmeldte rejseskader i sommer

Tryg har oplevet en stor stigning i antallet af rejseskader blandt selskabets kunder denne sommer, hvor skadesniveauet på rejseforsikringen har været højere end før COVID-19-pandemien.

Det har været en travl sommer for rejsebureauer og flyselskaber, da mange mennesker har ønsket at indhente nogle af de ferieoplevelser i udlandet, som de er gået glip af under de to år, hvor COVID-19-pandemien har været iblandt os.

Det har dog også betydet travlhed hos flere af landets forsikringsselskaber. Det gælder blandt andet for Tryg, der i løbet af den forgange sommer har modtaget så stor en mængde henvendelser, at skadesniveauet på rejseforsikringen for første gang er højere, end tilfældet var før pandemien.

”Faktisk steg antallet af anmeldte skader på rejseforsikringen i tredje kvartal i år med cirka 25 procent i forhold til samme tidspunkt i 2019. Det fortæller os noget om, at danskerne for alvor er begyndt at rejse igen – og måske endda lidt anderledes end før pandemien,” udtaler Janus Egelund Larsen, der er skadedirektør i Tryg.

Danskerne har givet den ekstra gas
Ifølge forsikringsselskabet modtog rejseskadeafdelingen rekordmange opkald i løbet af højsæsonen. I alt blev der registreret 42.000 opkald fra juni til og med august, hvilket er 70 procent flere end den samme periode for tre år siden.

Henvendelserne drejer sig både om sygdom eller tilskadekomster undervejs på ferien, men også afbestilte flyvninger og bortkommen bagage fylder i statistikken efter en sommer, hvor mange lufthavne ikke har haft tilstrækkeligt med personale, og derfor har haft svært ved at følge med den store rejseiver blandt passagererne.

I tillæg til de mange henvendelser er gennemsnitsskaden også steget markant, fortæller skadedirektøren.

“Vi ved ikke med sikkerhed, hvad det skyldes. Men mange kunder fortæller, at de har givet den ekstra gas i år, fordi de ikke har brugt penge på rejser under corona. Mange luksusferier og større familierejser er blevet udskudt og gennemføres nu. Dyrere flybilletter som følge af stigende brændstofpriser kan også være en medvirkende årsag. Inflationen har formentligt også påvirket snitskaden.”

Uge 42 kan også blive travl
Selvom højsæsonen i løbet af sommermånederne er overstået, betyder det ikke, at rejselysten helt er løjet af. I uge 42 holder de danske skolebørn efterårsferie, og det er traditionelt set en anledning, som mange familier benytter til at rejse væk.

Janus Egelund Larsen fortæller, at forsikringsselskabet i den forbindelse har forberedt sig på, at der potentielt atter kan blive travlhed på Trygs telefoner.

“Det har været den absolut travleste sommer i mange, mange år. Men heldigvis var vi godt forberedte og havde ansat flere medarbejdere i rejseskadeafdelingen for at kunne holde det høje serviceniveau på telefonen hen over sommeren. Og vi er lige så klar til efterårsferien i næste uge, hvor vi også forventer at få rigtig mange kald i rejseskadeafdelingen.”


Relaterede artikler:

Kun hver fjerde tegner afbestillingsforsikring

Forsikringsselskab: Lufthavnskaos giver travlhed

Forsikringsselskab: Dyrt at komme for sent til flyet