Marriott åbner nyt hotel hver 14. time

På et lille, lukket pressemøde i går fortalte koncernchef Arne Sorenson, til højre, nyt fra Marriott-koncernen.

HOTELLER: Verdens største hotelkoncern har i dag over 6.000 hoteller – og tallet bare vokser. I snit får giganten et nyt hotel hver 14. time de næste tre år, siger øverste chef. Stort fald i bookinger fra Mellemøsten og Mexico.

(Bangkok, standby.dk) Over de næste tre år åbner Marriott-koncernen mere end 1.800 nye hoteller verden rundt med i alt over 300.000 værelser. I dag har kæden 1,2 mio. værelser på sine foreløbig over 6.000 hoteller.

Det sagde Marriott Internationals øverste koncernchef, Arne M. Sorenson, i går på lukket pressemøde i Bangkok under World Travel & Tourism Council, der slutter i dag, torsdag.

Marriott blev i september sidste år verdens største hotelkoncern, da kæden overtog Starwood-gruppen med bl.a. Sheraton. Dengang havde Marriott 4.500 hoteller og Starwood 1.200. Sammenlagte Marriott og Starwood har over 30 varemærker, bl.a. AC by Mariott, Courtyard, Le Meridien, Marriott, Renaissance, Ritz Carlton, Sheraton, W Hotels og Westin.

”Det begejstrer og skræmmer mig på samme tid,” sagde Arne Sorenson efter pressemødet til standby.dk om den fortsatte store ekspansion i hotelkæden. Han tilføjede, at Marriott vil fastholde sine 30 nuværende varemærker og udelukkede ikke, at nye kan komme til.

Arne Sorenson, der har norske, svenske og danske aner, sagde også til standby.dk, at Marriott ikke har planer om at skille sig af med nogle af de nyerhvervede Starwood-hoteller.

”Vi kommunikerer med ejerne af hotelbygningerne. Er vi utilfredse, eller får deres hotelbygninger utilfredse brugeranmeldelser, giver vi dem rimelig tid til at møde den standard, vi forventer for vores hoteller,” sagde han.

Ikke tilfreds med Trump

Arne Sorenson har flere gange luftet betænkeligheder ved Donald Trump som præsident. Omkring det amerikanske præsidentvalg i november sidste år skrev han åbent brev til præsidenten – som han aldrig har fået svar på. Arne Sorenson mener, at Trump-regeringens ageren på rejseområdet hos nogle får USA til at fremstå som uvenligt overfor internationale besøgende.

På pressemødet i går sagde Sorenson, at han er mere bekymret, end han var for et år siden: ”Vi skal naturligvis have så god sikkerhed som mulig – men det er forfærdeligt, at præsident Trump har forsøgt at indføre disse rejseforbud overfor borgerne i seks primært muslimske lande uden at have tilstrækkelige data til rådighed” (ingen borgere fra de seks lande i Mellemøsten og Nordafrika, Trump ønsker indrejseforbud for, har begået terrorisme i USA, red)

Arne Sorenson sagde, at Marriott-koncernens nuværende tal for i år viser nedgang på omkring 20 pct. i hotelreservationer i USA fra Mexico og Mellemøsten. Mexico blev tit hårdt angrebet af Trump under præsidentkampagnen med til tider grove udtalelser om landets borgere samt den meget omtalte bebudede mur mellem USA og Mexico.

Turisme er milliardforretning

I en debatklumme på CNN sidste uge skrev Roger Dow, adm. direktør for US Travel Association bl.a., at turisme er blandt USA’s største indtægtskilder af udenlandsk valuta.

Udenlandske turister brugte sidste år 246 milliarder dollars i USA – samlet giver turisme over 15 mio. arbejdspladser i USA, oplyste Roger Dow og tilføjede, at sidste år havde USA over 77 mio. udenlandske besøgende, der i snit brugte ca. 30.000 kr. på deres rejse.

x

Læs Også

Berømt hotel renoveres for millioner

Palace Hotel på Rådhuspladsen i København kunne have været 5-stjernet, men det ønskede Scandic ikke. Nu investerer Scandic tocifret millionbeløb i det ikoniske hotel.

Lufthavnshotel får ny forpagter

Et år efter svensk ejendomsinvestor overtog hotel tæt på Københavns Lufthavn overgives driften fra tirsdag til dansk driftsselskab, som dermed får det hidtil største hotel i sin portefølje.

Nyt Marriott-hotel til København

Til marts næste år åbner hotellet med 228 værelser i Københavns Sydhavn – over to år forsinket. Bag hotellet står dansk hoteldriftsselskab, der er datterselskab til Zleep Hotels.

Hoteller og højskoler måske i Rejsegarantifonden

Når den reviderede pakkerejselov træder i kraft 1. juli kan det betyde, at for eksempel hoteller, der sælger sammensatte rejser, og foreninger, der arrangerer pakkerejser, skal registreres i Rejsegarantifonden.

Københavnsk hotel får ny ejer

Et investeringsselskab har købt bygningen med Best Western Plus Hotel City Copenhagen – hotellets hidtidige direktør skal med sin forretningspartner stå i spidsen. De er interesserede i andre hoteller.

Nordisk premiere på nyt hotelmærke

Radisson skal have sit 3. hotel i den islandske hovedstad – det bliver samtidig nordisk premiere på hotelkædens nyeste varemærke, som der endnu kun er to af i Europa.