Med overtagelsen af den mexicanske hotelkæde City Express bliver Marriott ifølge egne oplysninger største hotelgruppe i Caribien og Latinamerika. PR-foto: Hoteles City Express.

Marriott får grønt lys til at overtage hotelkæde

Mexicos konkurrencemyndigheder har godkendt Marriotts køb af franchiserettighederne til mexicanske Hoteles City Express, der bliver Marriotts 31. varemærke. Marriott øger i København.

Med overtagelsen af den mexicanske hotelkæde Hoteles City Express med 150 hoteller med 17.000 værelse i over 70 byer i Mexico samt i Chile, Columbia og Costa Rica, vil Marriott International stå stærkere på udbuddet af mellemklassehoteller i regionen.

Når papirarbejdet er på plads i formentlig andet kvartal i år, overtager Marriott franchiserettighederne til Hoteles City Express’ varemærker: City Express, City Express Plus, City Express Suites, City Express Junior, og City Centro.

Med formaliteterne i orden påhæftes City Express’ varemærker tilføjelsen ”by Marriott,” skriver den amerikanske hotelgigant i en pressemeddelelse.

City Express by Marriott bliver det 31. hotelvaremærke i Marriott-koncernen.

Caribiens og Latinamerikas største hotelgruppe
Med overtagelsen af City Express bliver Marriott ifølge egne oplysninger den største hotelgruppe i Caribien og Latinamerika.

Overtagelsen øger Marriotts tilstedeværelse i regionen med 45 procent til over 480 hoteller og resorts i 37 lande, siger Brian King, Marriotts direktør for Caribien og Latinamerika (CALA).

Hele Marriott International tæller foreløbig 8.300 hoteller og resorts i 138 lande og territorier verden over.

Marriotts bonusprogram, Marriott Bonvoy, har passeret 177 millioner medlemmer.

Nye Marriott-hoteller i København til efteråret
Danmark får midt i november yderligere to Marriott-hoteller, endda i samme bygning og med to af Marriott-koncernens 31 varemærker: Fairfield by Marriott og Residence Inn by Marriott.

De to kommende hoteller i Københavns Nordhavn bliver begge firestjernede: Fairfield by Marriott-hotellet får 222 værelser og suiter, mens Residence Inn by Marriott i samme bygning rummer 89 hotellejligheder til gæster på længere ophold.

Bag bygningen i Københavns Nordhavn står PFA Ejendomme, mens de to Marriott-hoteller skal drives af den danske hoteloperatør Core Hospitality, der ejes af grundlæggeren af Zleep Hotels, Peter Haaber, og hans familie.

Danmark har foreløbig fire Marriott-hoteller, alle i København. Copenhagen Marriott Hotel og AC by Marriott Bella Sky Copenhagen drives begge af Bellagroup med blandt andet Bella Center.

Det mindste Marriott-hotel i København er The Socialist, a Tribute Portfolio med kun 31 værelser og suiter. Ligeledes er der Moxy-hotellet i Københavns Sydhavn, også drevet af Core Hospitality.

 

Relaterede artikler:

Marriott køber hotelkæde med 152 hoteller

Nye Marriott-hoteller klar i København til efteråret

Dansk mini-Marriott skifter hoteldirektør