Marriott skaber verdens største hotelkoncern

0

marriott hotelHOTELLER: Marriott International køber Starwood Hotels med bl.a. har Sheraton. Samlet får den nye gigant som verdens største hotelkæde over 5.500 hoteller med 1,1 mio. værelser. Øverste chef for de to Marriott-hoteller i København ser nye muligheder.

”Dette er kun positivt – også for BC Hospitality Group. Vi har dermed franchise-aftaler med verdens to største hotelvaremærker, Marriott og Inter-Continental. Det vil have positiv afsmitning på vores tre hoteller i København. Vi har altid ønsket flere internationale hotelvaremærker i København – dem er der for få af.”

Det sagde adm. direktør for BC (Bella Center) Hospitality Group, Allan Agerholm, i går til standby.dk som kommentar til nyheden om, at Marriott International for ca. 75 milliarder kr. overtager Starwood Hotels, der bl.a. har Sheraton som et af sine mest kendte varemærker.

BC Hospitality Group har foreløbig tre hoteller i København: Danmarks største 5-stjernede hotel med 401 værelser, Marriott Copenhagen, og Danmarks største hotel, AC Hotel by Marriott Bella Sky Copenhagen med 812 værelser. Hertil kommer 4-stjernede Crowne Plaza med 366 værelser, Crowne Plaza er et af varemærkerne under hotelkoncernen Inter-Continental, der har ca. 5.000 hoteller på verdensplan.

Samlet har BC Hospitality Groups tre hoteller i København 1.579 hotelværelser.

Der er et tredje Marriott-hotel på vej til København. Marriott er sammen med IKEA’s ejendomsselskab ved at rulle nye Moxy-hoteller ud over bl.a. Europa – næste år åbner kæden i bl.a. København og Oslo. Moxy er Marriotts seneste varemærke. Næste sommer åbner Moxy-hotel i København med 204 værelser i Sydhavnen til 90 mio. kr. Det skal dog drives af den danske Zleep-hotel kæde.

Marriotts koncernchef med det skandinaviske navn, Arne Sorenson, bliver øverste chef for Marriott og Starwood. Samlet har Marriott 19 varemærker, bl.a. Ritz-Carlton og Fairfield Inn, mens Starwood ud over Sheraton har 11 varemærker som Westin og St. Regis.

Sheraton har i dag hotel i Stockholm og var tidligere i København – det hotel er i dag Scandic Copenhagen ved søerne i København.

Starwood har også forhandlet om overtagelse med Inter-Continental og ikke mindst Hyatt Hotels.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz