Room Occupied-skilt på Disney Hotel.

Massakre får hoteller til at skifte politik

Efter massakren i Las Vegas har flere amerikanske hoteller ændret teksten på skiltet “Vil Ikke forstyrres.” Også danske hoteller er opmærksomme på problematikken.

Ændringerne på en række amerikanske hoteller kommer i kølvandet på massakren 1. oktober sidste år i Las Vegas. Fra sit værelse på 32. etage af hotellet Mandalay Bay skød og dræbte Stephen Paddock 58 mennesker og sårede omkring 500 der deltog i en musikfestival nedenfor hotellet.

Efter han lejede hotelværelset brugte Paddock tre dage på at transportere ti kufferter med 23 våben og masser af ammunition til værelset. Han havde hængt skiltet med “Do Not Disturb” på hoteldøren. Rengøringspersonalet havde været på værelset, men ikke bemærket noget usædvanligt.

Disney ændrer praksis
Værelsesskilte på flere Disney-hoteller i Orlando i Florida med teksten “Do Not Disturb” (vil ikke forstyrres, red.) er derfor nu ændret for at signalere, at hotelpersonalet når som helst kan komme ind på værelserne. I stedet står der nu på skiltene “Room Occupied,” oplyser Disney til CNN.

Disneys ændrede praksis betyder blandt andet, at rengøringspersonale dagligt skal gå ind på hotelværelserne – selv om gæsten har sat skiltet Forstyr Ikke på døren. På bagsiden af skiltene står, at Disney forbeholder sig retten til, at hotelpersonale når som helst kan gå ind på hotelværelset i forbindelse med vedligehold, sikkerhed og andre forhold – selv om skiltet er sat på døren.

Også verdens største hotelkæde, Hilton, har ændret sin politik med hensyn til værelsesadgang – selv om hotelgæsten har sat skilt på døren om, at man ikke ønsker besøg. Således har Hilton indført ny politik om, at for eksempel rengøringspersonalet skal underrette hotellets vagthavende sikkerhedschef, hvis Forstyr Ikke-skiltet har været på værelsesdøren i mindst 24 timer.

Et andet kendt hotel i Las Vegas, Wynn Las Vegas, der ligesom Mandalay Bay ligger på Las Vegas’ berømte hovedgade, The Strip, skiftede efter massakren politik med hensyn til værelsesadgang for personalet således, at der nu er inspektion hver 12 time.

Også kontrol i Danmark
Også i Danmark holder hoteller øje med, om gæster over længere tid har Forstyr Ikke-skiltet på værelsesdøre, siger formand for bestyrelsen i Horesta, Jens Zimmer Christensen, til standby.dk:

”Det har altid været god politik på hotellerne at holde øje med, hvis Forstyr Ikke-skiltet har hængt længe på værelsesdøren. Det kan altid diskuteres, hvor længe skiltet skal hænge på døren, før man forstyrrer gæsten. Men det kan gøres, hvis personalet er bekymret for, om gæsten er syg eller bare ikke har det godt. Omvendt kan gæsten jo have glemt at fjerne skiltet, når gæsten forlod værelset,” siger Jens Zimmer Christensen.

 

Relaterede artikler:

Massedrab rammer Las Vegas hårdt

Disney får Star Wars-hotel

Ønsker Hilton tilbage til København

x

Læs Også

København har mangel på internationale hotelkæder

Hovedstaden øger de kommende tre år antallet af hotelværelser med 40 procent – men der mangler flere internationale hotelkæder, siger eksperter.

8.000 nye hotelværelser på vej til København

Mens hovedstaden i dag har cirka 20.600 hotelværelser vil det tal om bare tre år være steget omkring 40 procent til 28.000.

Hilton atter til København

Efter København sidste år mistede sit eneste Hilton forventer verdens mest berømte hotelkæde at være tilbage i hovedstaden i sommeren 2020 med 5-stjernet hotel med 400 værelser i det centrale København.

Nyt dansk hotelakademi vil uddanne nye brancheledere

Flere danske hoteller er gået sammen om at skabe Hotel Training Academy, der skal udvikle fremtidige ledere til den danske hospitalitybranche indenfor flere fagområder i hotel- og restaurationsbranchen.

Hotelkæde skifter navn

Carlson Rezidor Hotel Group har nu officielt skiftet navn til Radisson Hotel Group. Der kommer blandt andet navneændring eller ny positionering for over 500 af kædens 1.400 hoteller verden over.

Tabte 750 kroner i timen på Skovshoved Hotel

Ivan Nadelmann har afhændet Skovshoved Hotels restaurant til Hereford-kædens Lars Damgaard, som i fremtiden skal få hotellets problembarn til at svinge rundt.