Room Occupied-skilt på Disney Hotel.

Massakre får hoteller til at skifte politik

Efter massakren i Las Vegas har flere amerikanske hoteller ændret teksten på skiltet “Vil Ikke forstyrres.” Også danske hoteller er opmærksomme på problematikken.

Ændringerne på en række amerikanske hoteller kommer i kølvandet på massakren 1. oktober sidste år i Las Vegas. Fra sit værelse på 32. etage af hotellet Mandalay Bay skød og dræbte Stephen Paddock 58 mennesker og sårede omkring 500 der deltog i en musikfestival nedenfor hotellet.

Efter han lejede hotelværelset brugte Paddock tre dage på at transportere ti kufferter med 23 våben og masser af ammunition til værelset. Han havde hængt skiltet med “Do Not Disturb” på hoteldøren. Rengøringspersonalet havde været på værelset, men ikke bemærket noget usædvanligt.

Disney ændrer praksis
Værelsesskilte på flere Disney-hoteller i Orlando i Florida med teksten “Do Not Disturb” (vil ikke forstyrres, red.) er derfor nu ændret for at signalere, at hotelpersonalet når som helst kan komme ind på værelserne. I stedet står der nu på skiltene “Room Occupied,” oplyser Disney til CNN.

Disneys ændrede praksis betyder blandt andet, at rengøringspersonale dagligt skal gå ind på hotelværelserne – selv om gæsten har sat skiltet Forstyr Ikke på døren. På bagsiden af skiltene står, at Disney forbeholder sig retten til, at hotelpersonale når som helst kan gå ind på hotelværelset i forbindelse med vedligehold, sikkerhed og andre forhold – selv om skiltet er sat på døren.

Også verdens største hotelkæde, Hilton, har ændret sin politik med hensyn til værelsesadgang – selv om hotelgæsten har sat skilt på døren om, at man ikke ønsker besøg. Således har Hilton indført ny politik om, at for eksempel rengøringspersonalet skal underrette hotellets vagthavende sikkerhedschef, hvis Forstyr Ikke-skiltet har været på værelsesdøren i mindst 24 timer.

Et andet kendt hotel i Las Vegas, Wynn Las Vegas, der ligesom Mandalay Bay ligger på Las Vegas’ berømte hovedgade, The Strip, skiftede efter massakren politik med hensyn til værelsesadgang for personalet således, at der nu er inspektion hver 12 time.

Også kontrol i Danmark
Også i Danmark holder hoteller øje med, om gæster over længere tid har Forstyr Ikke-skiltet på værelsesdøre, siger formand for bestyrelsen i Horesta, Jens Zimmer Christensen, til standby.dk:

”Det har altid været god politik på hotellerne at holde øje med, hvis Forstyr Ikke-skiltet har hængt længe på værelsesdøren. Det kan altid diskuteres, hvor længe skiltet skal hænge på døren, før man forstyrrer gæsten. Men det kan gøres, hvis personalet er bekymret for, om gæsten er syg eller bare ikke har det godt. Omvendt kan gæsten jo have glemt at fjerne skiltet, når gæsten forlod værelset,” siger Jens Zimmer Christensen.

 

Relaterede artikler:

Massedrab rammer Las Vegas hårdt

Disney får Star Wars-hotel

Ønsker Hilton tilbage til København