Et tog fra Deutsche Bahn på togstationen i Münchens Lufthavn. Pressefoto: Munich Airport.

Medie: Togselskab bliver partner med Star Alliance

Deutsche Bahn forventes i næste uge præsenteret som første ikke-flyselskab partner i en luftfartsalliance. DB har allerede partnerskab med Lufthansa via Rail&Fly-samarbejdet.

25-års jubilaren Star Alliance, der i dag tæller 26 flyselskaber, får formentlig snart en ikke-flyvende partner, Deutsche Bahn. Det skriver flere tyske medier, blandt andet Aero.de

Det fremgår af en invitation, der blev distribueret onsdag, hvor Deutsche Bahn og Star Alliance vil præsentere et “nyt intermodalt partnerskab” i Frankfurt på mandag, hedder det. Der er intet om nyheden på DB eller Star Alliancens pressehjemmeside.

Det er ifølge Star Alliance et stærkt tegn på vendingen i mobiliteten, der skal gøre det nemmere at kombinere fly og tog. Noget flere flyselskaber allerede praktiserer i dag, blandt andet Lufthansa med sit mangeårige Rail&Fly-samarbejde med de tyske jernbaner, Deutsche Bahn, DB. Det samme er tilfældet for eksempelvis Austrian Airlines og Swiss, der begge ejes af Lufthansa.

Lufthansa og DB arbejder allerede tæt sammen på det tyske transportmarked og tilbyder fælles kombinerede tog- og flybilletter.

Star Alliancens koncernchef Jeffrey Goh indikerede for et par uger siden, at en virksomhed uden for branchen ville tilslutte sig alliancen.

Ifølge Aero.de vil bestyrelsesmedlem Michael Peterson fra DB og Lufthansa-bestyrelsesmedlem Harry Hohmeister på mandag give detaljer om det kommende samarbejde mellem Deutsche Bahn og Star Alliancen.

25 år med Star Alliance
Den 14. maj i år var det 25 år siden, at verdens største luftfartsalliance, Star, blev etableret. Det skete i 1997, hvor fem flyselskaber fra tre kontinenter efter nogle års tilløb gik sammen om Star Alliance.

De fem grundlæggere var skandinaviske SAS, United Airlines fra USA, Air Canada, Thai Airways samt tyske Lufthansa. Selskaberne har siden samarbejdet på kryds og tværs gennem alliancen, mens Star Alliance er vokset med adskillige nye flyselskaber.

Luftfartsalliancer gør, at de deltagende flyselskaber kan arbejde tæt sammen om eksempelvis flyvninger, fælles reklameindsatser samt bonusprogrammer, der gør det muligt for passagererne at optjene point på tværs af de forskellige selskaber eller benytte de enkelte alliancemedlemmers lufthavnslounges.

I dag er Star Alliance vokset til en størrelse, hvor alliancen omfatter 26 flyselskaber, der har en flåde på over 5.000 fly og betjener omkring 1.300 lufthavne i 195 lande og territorier.

Relaterede artikler:

Star Alliance runder milepæl

Flyselskab sender passagerer med toget

Her er verdens 10 hurtigste tog