Mezi.com falder i hænderne på American Express

Amerikanske Mezi.com, der har danske Johnny Thorsen i ledelsesgruppen, er blevet overtaget af American Express.

Tidligere på måneden havde Danish Business Travel Association (DBTA) ved sit årsmøde i København blandt andet besøg af og indlæg fra danske Johnny Thorsen, der igennem de seneste ni måneder har været tilknyttet Mezi.com som direktør for strategi samt partnerskabsaftaler.

Temaet for DBTA’s årmøde var ”Design for fremtidens rejseprogram” og i sit indlæg fortalte Johnny Thorsen blandt andet om, hvordan man kan benytte data mere klogt.

Mezi.com regnes i hvert fald for en ledende aktør i den måde, der kommunikeres med kunderne i for eksempel rejsebranchen. Og de muligheder har mange fået øje på og interesse for. Herunder det store kreditkortselskab American Express, der netop har købt Mezi.

Johnny Thorsen, der tidligere blandt andet har været IT-direktør i erhvervsrejsebureauet HRG ligesom han har haft en ledende stilling hos Travelport samt stifter af conTgo, fortsætter i Mezi efter salget til American Express.

Amex klar med AskAmex
American Express har købt Mezi på baggrund af et succesfuldt pilotprojekt for kreditkortselskabet. Med købet er Mezi blevet et 100 procent ejet datterselskab af American Express, der dog oplyser, at Mezi fortsat vil agere i markedet som et selvstændigt selskab med egen ledelse, herunder de to grundlæggere af Mezi, tvillingbrødrene Swapnil og Snehal Shinde. De fortsætter i deres hidtidige roller som administrerende direktør og teknologidirektør.

Men Mezi får også opgaver for American Express, blandt andet med at implementere nyskabelsen AskAmex, som Mezi-firmaet skal opgradere og gøre endnu bredere.

AskAmex har features som regnes unikke for American Express, herunder adgang til Amex’s Fine Hotels & Resorts. Men der kommer meget mere, tilføjes det.

 

Relaterede artikler:

DBTA kiggede ind i fremtiden

2018 bliver et skelsættende år for rejseindustrien

DBTA og COTRA styrker samarbejdet

x

Læs Også

Stor vækst hos Travelport

Teknologikoncernen Travelport, der har også har reservationssystemerne Galileo og Worldspan, forventer i år en vækst på 40 procent i Norden – blandt andet via en ny stor kontrakt.

Travelport får kontrakt med stort norsk rejsebureau

G Travel, den norske kæde af erhvervsrejsebureauer i Norge og Sverige, indgår omfattende aftale med Travelport, der blandt andet har reservationssystemerne Galileo og Worldspan.

Amadeus øger samarbejde med erhvervsrejsebureau

Reservationssystemet Amadeus og det store globale erhvervsrejsebureau Flight Centre Travel Group skal sammen arbejde med Amadeus' distributionsteknologi.

Dansk møde-app får international pris

Google, Facebook og Spotify modtog, da de endnu var små, samme pris som dansk softwarefirma netop har fået for sin digitale Assistant-app til at gøre afholdelse af møder nemmere.

Rejsebureauer lander nye aftaler med Air France KLM

Erhvervsrejsebureauerne American Express Global Business Travel og BCD Travel får via reservationssystemerne Galileo og Worldspan samt Amadeus nye distributionsaftaler med de to flyselskaber om at undgå bookingafgifter.

Droner skal hjælpe med flyinspektioner

Airbus er sidst på året klar med nyt hjælpemiddel i flyselskabernes hangarer. Det nye dronesystem kan reducere tiden på dele af de i dag manuelle inspektioner af flyskroget.