Disney Wonder forlader i weekenden havnen i Sydney på sit første krydstogt med start i Australien. PR-foto: Disney Cruise Line.

Mickey Mouse sejler første krydstogt fra Australien

Disney Cruise Line begyndte i weekenden for første gang at sejle krydstogter på op til en uges varighed med start fra Australien eller New Zealand. Foreløbig har krydstogtrederiet fem skibe.

Normalt sejler Disney Cruise Line primært sine krydstogter ud fra amerikanske havne til typisk Caribien – i sommerhalvåret har rederiet også krydstogter i Europa, hvor det blandt andet besøger Danmark.

Men i weekenden havde Disney Cruise Line, der foreløbig tæller fem skibe, premiere på krydstogter med start og slut i Australien og New Zealand. Der sejles med skibet Disney Wonder, der har plads til 1.754 passagerer med to i hver af de 877 kahytter, men 2.456 gæster når alle sengepladser er i brug. Hertil kommer en besætning på 947.

Disney vil frem til februar næste år under overskriften ”Disney Magic at Sea” sejle krydstogter ved og omkring Australien og New Zealand med besøg i blandt andet Sydney, Melbourne og Brisbane i Australien samt New Zealands største by, Auckland.

Disney Magic at Sea-krydstogterne byder på sejladser med to overnatninger, typisk i weekender, samt krydstogter i op til en uges varighed. Premiereturen var netop et krydstogt fra Sydney til Hobart, hovedstaden på Tasmanien, og retur til Sydney.

Lære unge at sejle krydstogter
Et formål med Disney-krydstogterne er også at give børn og unge smag for en sejlende ferie. De kommer til at opleve en række destinationer samt får ombord på skibet mulighed for at udforske Disneys krydstogtverden med Disney-temaer og underholdning, hedder det i en pressemeddelelse.

Til foråret forlader Disney Cruise Line Australien og New Zealand, men vender tilbage i efteråret 2024. Når turen i september næste år går tilbage til de to lande down under sejler skibet Disney Wonder fra canadiske Vancouver til Hawaii, Fiji, Amerikansk Samoa og New Caledonia inden man er tilbage i Australien og New Zealand, oplyses det.

Nyt skib til én milliard dollars
Næste år modtager Disney Cruise Line sit sjette skib, Disney Treasure, til en pris på 1,1 milliard dollars.

Skibet der får plads til 2.476 passagerer med to i hver af de 1.256 kahytter, kan rumme 3.466 passagerer, når alle sengepladser er i brug.
Disney Treasure, der bygges i denne tid på Meyer-skibsværftet i Tyskland, får en besætning på 1.555.

 

Relaterede artikler:

Disney investerer mere end 417 milliarder kroner

Australien: Krydstogtgigant får dom i sag om coronadødsfald

Fan besøgte alle verdens Disney-parker på 12 dage