Micky Arison træder tilbage

Micky Arison.

Micky Arison.

Carnival Corporation vil opdele rollen som bestyrelsesformand og CEO på to personer. Nuværende koncerntopchef Micky Arison fortsætter som formand, mens Arnold Donald, der har siddet i bestyrelsen i 12 år, overtager posten som CEO fra 3. juli.

Micky Arison blev selskabets CEO i 1979. Dengang var det et privatejet rederi med tre krydstogtskibe og med en omsætning på 44 millioner dollar og 160.000 passagerer om året.

1987 blev Carnival Cruise Lines verdens største og blev børsnoteret. Micky Arison stod i spidsen for en aggressiv ekspansion, som omfattede overtagelsen af blandt andre Holland America Line, Costa Cruises, Cunard og Seabourn.

I 2003 gennemførtes en fusion mellem Carnival Corporation og P&O Princess Cruises plc – der bestod af Princess Cruises, P&O Cruises (UK), P&O Cruises (Australia), og tyske AIDA.

Under Micky Arisons ledelse er Carnival Corporation & plc vokset til over 100 skibe med 10 millioner passagerer om året og en omsætning på mere end 15 milliarder dollar.

Arison vil i sin nye position fastholde sit sikre overblik og stadig være selskabets største aktionær.

 

x

Læs Også

Kendt rejsebrancheprofil får nyt topjob

Efter 11 år i et af Danmarks største erhvervsrejsebureauer har bureauets nok mest kendte profil fået nyt job i et andet kendt selskab i rejsebranchen.

Farvel til kendt hotelchef i stor hotelkæde

Regionsdirektøren for tre First-hoteller i København er stoppet. Afløseren er på plads og er hentet fra et københavnsk hotel.

Kendt informationschef trapper ned

I dag runder informationschef for Spies og Thomas Cook Airlines, Torben Andersen, de 65 år – og bruger anledningen til at begynde klaringen for sine afløsere.

Kendt hotelprofil siger farvel

Uden et nyt job på hånden forlader marketingschef stort dansk hotel, efter hun selv har opsagt sin stilling.

Kendt hotel får ny direktør

Den nye direktør kommer fra jysk lufthavnshotel. I sit nye job skal han blandt andet være med til at få sit nye hotel til at optimere MICE-muligheder med stadion for Superligaklub.

Comwell Sorø får ny hotelchef

Den 1. februar tiltræder Ninna Stæhr stillingen som hotelchef på Comwell Sorø efter Christina Torp.