Miljøzoner i Belgien

I de belgiske miljøzoner skal bilisterne registrere deres køretøjer, inden de kører ind i zonen. Ældre køretøjer har desuden brug for en særlig miljøbillet.

Efter Antwerpen i år indførte en miljøzone, følger Bruxelles efter den 1. januar 2018. Flere byer kommer til i løbet af året. I første omgang udelukker hovedstaden køretøjer fra EURO-norm 0 og 1 fra kørsel i byen. Der kan købes dispensation til disse køretøjer i form af en dagsbillet.

Der er opsat kameraer, som overvåger trafikken. Hvert køretøj scannes, når det kører ind i miljøzonen, og data sammenholdes med byens centrale database. Bøden bliver sendt automatisk, hvis køretøjet ikke er registreret, eller hvis det er for gammelt til at måtte køre ind i miljøzonen.

Man kan downloade den gratis Green Zones App, så man altid kan se grænserne for miljøzonerne i Belgien og i de andre lande. Desuden kan man blive oplyst om reglerne for de byer, man vil besøge på rejsen!

Køretøjer, der ikke opfylder den påkrævede EURO-norm, må gerne køre ind i miljøzonen, hvis der på forhånd er købt en miljøbillet. Afhængigt af køretøjstype og køretøjets alder kan der købes billet til én dag eller længere.

Ud over Antwerpen og Bruxelles bliver der indført miljøzoner i Willebroek og Michelen i 2018. Også i Gent har man besluttet at indføre en miljøzone. Dermed har de tre største byer i Belgien snart indført miljøzoner, der alle har nogle helt forskellige regler.

App advarer bilister mod dyre miljøzoner

Husk mærker til forruden inden bilferien

Undgå bøder på bilferien

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.