Resortet Cap Formentor Hotel på det nordlige Mallorca har blandt meget andet 121 dobbeltværelser samt fire restauranter. PR-foto.

Milliardær køber berømt hotel på Mallorca

En milliardær har for 1,2 milliarder kroner købt det berømte femstjernede Cap Formentor Hotel på Mallorca. Hotellet har gennem årene har haft mange berømte gæster.

Hotellet i de luksuriøse omgivelser på det nordlige Mallorca har blandt meget andet 121 dobbeltværelser samt 18 juniorsuiter og tre store suiter. Hertil kommer fire restauranter på hotellet, der ligger fredeligt isoleret, så gæsterne kan slappe af.

Den nye ejer er den mexicanske milliardær Fernando Chico Pardo, der via fonden Emin Capital har købt hotellet af Barcelo Group fra Mallorca. Hotellet, der drives af Four Seasons-kæden, ligger cirka 75 kilometer fra Mallorcas hovedlufthavn ved Palma.

For prisen har den nye ejer udover hotellet også købt den omkringliggende halvø på 1.600 hektar, skriver spanske medier og tilføjer, at arbejdet med salget har stået på siden 2019.

De spanske medier skriver også, at prisen på 1,2 milliarder kroner for hotellet er astronomisk for et hotel, hvis årlige overskud ”kun” er mellem cirka tre og fire millioner euro.

Handlen var i perioder tvivlsom som følge af coronakrisen, men den mexicanske milliardær holdt fast i sit ønske om at købe det berømte hotel og resort. Blandt hotellets berømte gæster har gennem årene været filmstjerner, musikere politikere og mange andre.

Sikker på en god investering
Den mexicanske milliardær, der blandt andet har tjent sine penge via sit forretningsimperium som kontrollerer flere lufthavne i Mexico, købte også hotellet, fordi han ser det som en god, langvarig investering. Der skal dog pumpes flere penge i investeringen for at opdatere hotellet.

Mallorca er den største af de spanske Baleariske Øer i Middelhavet, der blandt andet også tæller Ibiza. I 2019 var der 201.000 danske ankomster til øgruppen, hvilket gjorde den til det tredje mest besøgte danske rejsemål i Spanien efter De Kanariske Øer og Andalusien med blandt andet Malaga.

Relaterede artikler:

Spansk kampagne skal genvinde rejsendes tillid

Global hotelkoncern: Vi skal til Danmark

Spanien skifter turistdirektør i Danmark