Milliondusør for at redde Great Barrier Reef

Forskere, der kan redde Australiens Great Barrier Reef, kan se frem til 10 millioner kroner i dusør, lover australsk minister.

Australien har nu udlovet en dusør på to millioner australske dollars, knap ti millioner danske kroner, til den eller de forskere, der kan finde en måde til at redde de truede koraller på verdens største koralrev, Great Barrier Reef, oplyser landet miljø- og energiminister, Josh Frydenberg.

”Det er en åben invitation til de fantastiske videnskabelige hoveder om at udvikle innovative løsninger, som vil beskytte korallerne og hjælpe med at genoprette det beskadigede rev”, siger han.

”Det er vores planets største levende vidunder. Problemet er enormt, så det kræves, at der skal tænkes stort. Men det er også vigtigt at huske, at løsninger kan komme fra hvor som helst”.

Verdens største
Great Barrier Reef er verdens største koralrev og større end Italien. Det er et af de økosystemer i verden med den største biodiversitet og hjemsted for millioner af maritime livsformer. Det er samtidig en af de største turistattraktioner i Australien og genererer omkring 6,4 milliarder dollars om året i turismeindtægter.

Stigende havtemperaturer og forringet miljø har medført koralblegning de seneste to år. Forskere advarer om, at hvis ikke der bliver gjort mere for at reducere klimaforandringerne, så vil Great Barrierer Reef blive ødelagt i vores levetid.

Miljøminister i delstaten Queensland Leeanne Enoch understreger, at løsningsforslag skal tage hensyn til aboriginerne og de oprindelige australske samfund samt andre, herunder turister og fiskere.

Sidste år undgik Great Barrier Reef med nød og næppe at blive tilføjet Unescos liste over verdensarv, der er i fare. Det skete, fordi regeringen lovede at bruge to milliarder dollars på foranstaltninger til beskyttelse af revet.

 

Relaterede artikler:

Dansk rejsebureau åbner på Australien

Australien overvejer øget lufthavnssikkerhed

Krydstogtrederi vil erstatte ødelagt koralrev

 

x

Læs Også

Klar med rejsemesse for aktiv ferie

I weekenden 6.-8. april arrangerer rejsemagasinet Vagabond i København en nyskabelse med fokus på aktiv ferie. Fredag er der B2B-workshop, mens der er åbent for publikum lørdag og søndag.

Turister vender tilbage til Tyrkiet

Tyrkiets overnatningstal for hoteller er vokset med 18,9 procent i 2017 i forhold til det foregående år.

Ny rekord i dansk turisme

I 2017 nåede de udenlandske overnatninger op på 26,6 millioner. Dertil kommer omkring 2,6 millioner udenlandske overnatninger via Airbnb, og samlet set har der aldrig været flere turister i Danmark.

Sælger stadig flere charterrejser

”Danskerne er bange for det danske sommervejr, de har tillid til økonomien og køber derfor charterrejsen nu,” siger direktør for stort charterrejsebureau.

Singapore Airlines vil sælge kæresteture

Forhold har det med at blomstre, når man oplever verden sammen. Derfor anbefaler Singapore Airlines fem helt særlige kærlighedsdestinationer.

Drikkepenge efter nye regler i USA

Lovforslag på vej om hvem, der skal råde over drikkepengene, kan give ændringer for gæsterne, men ser ud til at være en klar fordel for restaurantens indehaver.