Milliondusør for at redde Great Barrier Reef

Forskere, der kan redde Australiens Great Barrier Reef, kan se frem til 10 millioner kroner i dusør, lover australsk minister.

Australien har nu udlovet en dusør på to millioner australske dollars, knap ti millioner danske kroner, til den eller de forskere, der kan finde en måde til at redde de truede koraller på verdens største koralrev, Great Barrier Reef, oplyser landet miljø- og energiminister, Josh Frydenberg.

”Det er en åben invitation til de fantastiske videnskabelige hoveder om at udvikle innovative løsninger, som vil beskytte korallerne og hjælpe med at genoprette det beskadigede rev”, siger han.

”Det er vores planets største levende vidunder. Problemet er enormt, så det kræves, at der skal tænkes stort. Men det er også vigtigt at huske, at løsninger kan komme fra hvor som helst”.

Verdens største
Great Barrier Reef er verdens største koralrev og større end Italien. Det er et af de økosystemer i verden med den største biodiversitet og hjemsted for millioner af maritime livsformer. Det er samtidig en af de største turistattraktioner i Australien og genererer omkring 6,4 milliarder dollars om året i turismeindtægter.

Stigende havtemperaturer og forringet miljø har medført koralblegning de seneste to år. Forskere advarer om, at hvis ikke der bliver gjort mere for at reducere klimaforandringerne, så vil Great Barrierer Reef blive ødelagt i vores levetid.

Miljøminister i delstaten Queensland Leeanne Enoch understreger, at løsningsforslag skal tage hensyn til aboriginerne og de oprindelige australske samfund samt andre, herunder turister og fiskere.

Sidste år undgik Great Barrier Reef med nød og næppe at blive tilføjet Unescos liste over verdensarv, der er i fare. Det skete, fordi regeringen lovede at bruge to milliarder dollars på foranstaltninger til beskyttelse af revet.

 

Relaterede artikler:

Dansk rejsebureau åbner på Australien

Australien overvejer øget lufthavnssikkerhed

Krydstogtrederi vil erstatte ødelagt koralrev

 

x

Læs Også

Endnu mere for pengene i Tyrkiet

Den stærkt dykkede tyrkiske valuta gør det endnu billigere for turister. Dagligvarer, der for 3 måneder siden kostede hvad der svarede til 153 danske kroner, koster i dag 90 kroner.

Danmark blandt Berlins største turist-leverandører

I årets første seks måneder var der 93.300 danske ankomster til den tyske hovedstad – Danmark er 7. største land i udenlandske ankomster. I alt havde Berlin i årets første halvår en fremgang på 4,4 procent.

Færre charterpassagerer i danske lufthavne

Sidste måned var der 31.000 færre charterpassagerer i Danmarks tre største lufthavne end i juli sidste år. ”Men der er en god forklaring,” siger formand for charterselskabernes brancheforening.

Brande slukkede ikke turistrøm til Californien

Rekord for 8. år i træk, og hjælpefonde reddede turisterhvervet i vinområderne i Napa Valley efter katastrofale ødelæggelser sidste år. Over 100.000 mexicanske turister om ugen.

Bravo Tours får stor vækst til Tunesien

Danmarks 3. største charterrejsebureau vendte i år tilbage til den nordafrikanske stat efter terrorangrebet i 2015 - og forventer næste år at tredoble antallet af turister. Spies er endnu afventende.

Godt chartersalg på årets varmeste dag

Danmarks tre største charterrejsebureauer melder alle om godt salg i går, onsdag, årets hidtil varmeste dag i Danmark.