Mindre nedgang for CPH i maj

Kombinationen af mange helligdage i maj i forhold til maj sidste år og konkurser hos Cimber Sterling og Skyways betød, at passagertallet faldt med 0,7%.

”Når de to konkurser og fire helligdage ikke trækker passagertallet længere ned, viser det, at der er en fin underliggende vækst i flytrafikken. Samtidig viser konkurserne og faldet i indenrigstrafikken, hvor sårbar luftfarten er, og hvor vigtigt det er, at vi igen får bundet Danmark sammen – og Danmark sammen med udlandet igen,” siger Carsten Nørland, salgs- og markedsdirektør, Københavns Lufthavn.

Antallet af transferpassagerer og internationale passagerer stiger fortsat, mens Cimber Sterlings konkurs betød, at antallet af indenrigspassagerer faldt med 34,4%. Det lille fald i det samlede antal passagerer holdt op imod et fald i antallet af operationer på 10,2% understreger, at flyselskaberne fortsat er bedre til at fylde flyene.

På Top 10-listen medførte Cimber Sterlings konkurs, at Aalborg og Paris byttede pladser som nummer fire og fem. London, Stockholm og Oslo topper listen.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.