Potsdamer Platz - Berlins moderne centrum. Foto: Berlin Tourism.

Mindre vækst for turismen i Berlin

Berlin Tourism kom ud af 2017 med et positivt resultat på trods af terror i julen op til årets start og på trods af lukningen af airberlin.

Antallet af overnattende gæster på Berlins hoteller steg med 1,8 procent til 12,96 millioner i 2017, mens antallet af overnatninger steg med 0,3 procent til 31,15 millioner. Antallet af tyske gæster stod for 55,1 procent af overnatningerne – en vækst på 1,6 procentpoint.

Mens 5,1 millioner internationale gæster besøgte Berlin i 2017 – en vækst på 1,2 procent – faldt deren antal af overnatninger med 1,4 procent til 13,98 millioner. De største antal internationale gæster kom fra Storbritannien, USA og Spanien, mens de nationer, der havde størst vækst var Rusland med 16,6 procent, Brasilien med 10,2 procent og USA med 7,5 procent.

Top-destination
“Berlin er fortsat en top-destination for turister og med sit nye turismekoncept er hovedstaden godt på vej til at blive en pioner for bæredygtig turisme i Europa”, siger Ramona Pop, senator for økonomi, energi og business. ”Turisme er en af de vigtigste sektorer i Berlin, som bibringer byen en årlig omsætning på over 11,5 milliarder euro og beskæftiger 235.000 på fuld tid.

“Sidste år var der omkring en kvart million flere turister i Berlin end året før. Det viser noget om, hvor attraktiv byen er”, siger Burkhard Kieker, CEO for VisitBerlin, “Imidlertid havde det en dæmpende effekt at airberlin gik konkurs og at det stadig ikke er lykkedes at åbne Berlins nye lufthavn. Men by-turisme kører ikke af sig selv. Den kræver en indsats fra alle berlinere, som vi beder om at bakke op”.

Rekord for kongresmarkedet
En fjerdedel af alle overnatninger stammer fra konferencedeltagere. Det gælder 7,9 millioner overnatninger i 2017 – en vækst på 2,6 procent.

For første gang blev nettoresultatet fra konference- og kongresmarkedet over en milliard euro. Den samlede omsætning blev 2,51 milliarder euro. De overnattende deltagere brugte betydeligt flere penge end sidste år. 246 euro i 2017 mod 237 euro i 2016.

Relaterede artikler:

Danskere holder jul i Berlin

Berlin beholder Tegel-lufthavnen

Berlin viste flaget i Aarhus

x

Læs Også

Milliardudvidelse i Disneyland Paris

Bestyrelsesformand for Walt Disney Company, Robert A. Iger, har sammen med præsident Emmanuel Macron fra Palais de l'Elysée i Paris, offentliggjort planerne for udvidelse til to milliarder euro.

Flere danskere på ferie i udenlandske sommerhuse

Strande og storbyer trækker mest i feriedanskerne, men siden 2015 er danskernes interesse for sommerhuse i udlandet næsten fordoblet, viser ny undersøgelse.

Rejsebranchen påvirket af skoleskyderi

Flere amerikanske flyselskaber, hotelkæder og biludlejningsselskaber afbryder samarbejdet med USA’s våbenlobby.

Spies med nye rejsemål fra Jylland

Tilbyder sommerdestination fra Midtjyllands Lufthavn og opgraderer til Thailand fra Aalborg og Billund.

Sidste udkald for påskerejser

Det er blevet svært at finde charterrejser i påskeferien. Til gengæld er gode muligheder med rutefly, men her er priserne sat i vejret.

Tjekkoslovakiet fejrer 100 års fødselsdag

Landet, der efter 1. Verdenskrig blev skabt som Tjekkoslovakiet, og som i 1993 blev til Tjekkiet og Slovakiet, fejrer i år 100 året for sin grundlæggelse.