Potsdamer Platz - Berlins moderne centrum. Foto: Berlin Tourism.

Mindre vækst for turismen i Berlin

Berlin Tourism kom ud af 2017 med et positivt resultat på trods af terror i julen op til årets start og på trods af lukningen af airberlin.

Antallet af overnattende gæster på Berlins hoteller steg med 1,8 procent til 12,96 millioner i 2017, mens antallet af overnatninger steg med 0,3 procent til 31,15 millioner. Antallet af tyske gæster stod for 55,1 procent af overnatningerne – en vækst på 1,6 procentpoint.

Mens 5,1 millioner internationale gæster besøgte Berlin i 2017 – en vækst på 1,2 procent – faldt deren antal af overnatninger med 1,4 procent til 13,98 millioner. De største antal internationale gæster kom fra Storbritannien, USA og Spanien, mens de nationer, der havde størst vækst var Rusland med 16,6 procent, Brasilien med 10,2 procent og USA med 7,5 procent.

Top-destination
“Berlin er fortsat en top-destination for turister og med sit nye turismekoncept er hovedstaden godt på vej til at blive en pioner for bæredygtig turisme i Europa”, siger Ramona Pop, senator for økonomi, energi og business. ”Turisme er en af de vigtigste sektorer i Berlin, som bibringer byen en årlig omsætning på over 11,5 milliarder euro og beskæftiger 235.000 på fuld tid.

“Sidste år var der omkring en kvart million flere turister i Berlin end året før. Det viser noget om, hvor attraktiv byen er”, siger Burkhard Kieker, CEO for VisitBerlin, “Imidlertid havde det en dæmpende effekt at airberlin gik konkurs og at det stadig ikke er lykkedes at åbne Berlins nye lufthavn. Men by-turisme kører ikke af sig selv. Den kræver en indsats fra alle berlinere, som vi beder om at bakke op”.

Rekord for kongresmarkedet
En fjerdedel af alle overnatninger stammer fra konferencedeltagere. Det gælder 7,9 millioner overnatninger i 2017 – en vækst på 2,6 procent.

For første gang blev nettoresultatet fra konference- og kongresmarkedet over en milliard euro. Den samlede omsætning blev 2,51 milliarder euro. De overnattende deltagere brugte betydeligt flere penge end sidste år. 246 euro i 2017 mod 237 euro i 2016.

Relaterede artikler:

Danskere holder jul i Berlin

Berlin beholder Tegel-lufthavnen

Berlin viste flaget i Aarhus

x

Læs Også

Pristjek viser billige afbudsrejser de kommende uger

Rejserne fra Danmark og sydpå er i de kommende uger de billigste nogensinde, viser pristjek fra prissammenligningssiden Travelmarket.dk

Aalborg får ny charterrute til Madeira

Fra februar til maj næste år er Bravo Tours klar med sæsonrute med i alt 12 flyvninger fra Aalborg Lufthavn til Cristiano Ronaldos fødeø.

Eiffel Tårnet skal terrorsikres

Til en pris af 140 millioner kroner er Paris i gang med at opføre kraftige barrierer og skudsikkert glas ved det berømte tårn – ændringerne er klar næste måned.

Ny turistskat vil koste arbejdspladser

Det vil koste New Zealand cirka 450 millioner kroner i tabte årlige turistindtægter, hvis landet indfører en turistskat, advarer IATA. Skatten skal dog ikke gælde alle udenlandske turister.

Emirat fastholder fokus på turistvækst

Emiratet Ras Al Khaimah tæt på Dubai har øget sin opmærksomhed mod turister fra Europa – det har fået antallet af europæiske ankomster i år til at stige 28 procent i forhold til sidste år.

Mauritius forventer stor skandinavisk vækst

Mens der i disse år er cirka 30.000 nordiske ankomster til Mauritius, håber østaten i Det indiske Ocean på en markant stigning.