Den Bøhmiske Sal på Sukkerfabrikken i Stege (Foto: VisitSydsjælland-Møn/PR)

Mødearrangører skal rette blikket mod syd

Sydsjælland og Møn vil også være med i kampen om konferencer og møder, og en ny webportal skal styrke erhvervsturismen i regionen.

Hovedparten af danske møder og konferencer finder i dag vej til de store udbydere i hovedstadsområdet. Men der er andre regioner, der også vil have en bid af et voksende marked med konferencer, workshops, møder, teambuilding-dage og andre events.

En af disse er Sydsjælland og Møn, der har etableret et nyt netværk for erhvervsturisme under navnet Stjernemøder. Her er budskabet, at det er muligt at holde anderledes møder i naturrige rammer  i et område, der ligger relativt tæt på København og med  konkurrencedygtige priser.

”Der er et kæmpe potentiale derude, og vi har så meget at byde ind med i SydkystDanmark, når det gælder erhvervsturisme, ” siger Heidi Larsen, netværks- og forretningsudviklingschef i VisitSydsjælland-Møn A/S.

Nu har restauranter, hoteller og konferencecentre i regionen valgt at forene kræfterne, og produkterne markedsføres blandt andet gennem webportalen stjernemøder.dk. Rent konkret er det aktører i  de fire kommuner i Faxe, Næstved, Stevns og Vordingborg, der er gået sammen om initiativet.

”Jeg tror, at mange desværre har en mental barriere, der handler om, at der er meget langt fra København til Sydsjælland. Men det tager faktisk kun en time at nå de første Stjernemødesteder – og hvis man synes, det er lang tid, kan man sagtens jo gøre transporten til en del af mødet i en konferencebus,” lyder forslaget fra Heidi Larsen.  

29 mødesteder
Formålet med den nye webportal er at give professionelle mødeplanlæggere et værktøj, hvor de kan finde inspiration til at afholde kommende møder og konferencer. 

Der er i alt 29 mødesteder til rådighed, og her vil det være muligt at få et overblik og faciliteter og kapacitet, ligesom at relevante kontaktoplysninger også er tilgængelige.

Det er dog ikke alle mødesteder, der er med endnu. Årets udgave af TV2-programmet “Toppen af Poppen” blev afviklet på Møn, og hele produktionsholdet var indkvarteret på Hotel Stege Nor, som endnu ikke har tilsluttet sig Stjernemøder-konceptet. Igennem tv-programmet stiftede seerne bekendtskab med Møns Klint, Koldby Kirke, Klintholm Havn samt Sukkerfabrikken i Stege og andre af de lokale attraktioner.

Vil konkurrere med København og Nordsjælland
Hos VisitSydsjælland-Møn lægger man ikke skjul på, at man vil jagte de kunder, der i dag primært vælger København eller Nordsjælland til deres møder og konferencer.

”Vores restauranter, hoteller og konferencecentre ligger tæt på København, kvaliteten er i top og priserne er konkurrencedygtige. Og så har vi naturen, pladsen og roen, som kan være med til at skabe et anderledes møde end i København. Med vores nye netværk Stjernemøder samler vi kræfterne, og nu går vi benhårdt efter at få en større bid af mødemarkedet,” siger hun.

 

Relaterede artikler:

Nyt dansk samarbejde skal skaffe flere cykelturister

Nye medlemmer i stort dansk turistsamarbejde

Fyret WoCo-direktør i spidsen for turistregion