I bedste fald kommer møde- og eventbranchen i gang igen til efteråret, forventer flertal i ny undersøgelse fra Kursuslex, der blandt andet også har sit store årlige Nordic Meetings & Events Expo i København. Arkivfoto fra Kursuslex.

Mødeplanlæggere har nye krav til konferencecentre

Webinarer og videomøder, øget hygiejne og større mødelokaler er blandt nye fokuspunkter for danske eventplanlæggere. Undersøgelsen viser også, at arrangører tidligst forventer at være retur i efteråret.

Sidste uge spurgte den danske møde- og eventspecialist Kursuslex et par tusinde møde- og eventplanlæggere om deres vurdering af coronakrisens eftervirkninger og om deres holdning til fremtidens møder og events indenfor MICE-området (Meetings, Incentives, Conferences og Events, red)

274 besvarede spørgeskemaet, oplyses Kursuslex’ ejer og administrerende direktør, Christian Guldager, til STANDBY.dk

Kursuslex konkluderer blandt andet, at usikkerhed om fremtiden er meget generel blandt møde- og eventplanlæggerne. Fremtiden, efter coronakrisen, vil blandt andet betyde flere webinarer og videomøder som en vigtig del af fremtidige møder, skriver Kursuxlex som tilføjer:

”Kravene fra mødeplanlæggerne til hotellerne og konferencestederne er entydige – øget hygiejne, nyt syn på madservering, større og afsprittede mødelokaler og nye tanker om udendørs møder.”

Kursuslex spurgte blandt andet møde- og eventarrangørerne om deres forventninger til resten af året. Svarene var blandt andet, at mange events enten er afbestilt eller flyttet til senere i år eller næste år.

Kun fire procent af deltagerne i undersøgelsen har afbestilt samtlige arrangementer resten af året. 28 procent har afbestilt over halvdelen af de planlagte arrangementer og 11 procent har endnu ikke besluttet sig.

Størst chance for møder og events fra efteråret
Kursuslex spurgte også møde- og eventplanlæggerne, hvornår de tror, at mødegæsterne kommer igen – og hvor mange der kommer.

”Hvis forsamlingsforbuddet ophæves 11. maj, hvornår vil du/din virksomhed tidligst holde mødearrangement for henholdsvis op til 25, 50, 100 eller over 100 personer?,” spurgte Kursuslex.

Blandt svarene oplyser Kursuslex i pressemeddelelsen disse:

Op til 25 personer: juni 18 procent, august 17, september 33 og oktober seks procent. 17 procent svarede ved ikke.

I den største gruppe deltagere, over 100, var svarene i undersøgelsen: juni to procent, august ni, september 22 og oktober 12 procent. 31 procent af svarene i denne kategori kom ud for muligheden: ved ikke.

Nogle af de større tal
Blandt de store tal, hvor deltagerne altså var meget enige i undersøgelsen, var blandt at 85 procent ønsker afspritning af mødelokaler og teknisk udstyr, 75 procent ønsker det samme for hotelværelser og 73 procent ønsker øget fokus på betalings-, ændrings- og annulleringsbetingelser hos hoteller og konferencecentre.

Lige over hver anden mødeplanlægger i undersøgelsen ønsker to meters afstand til mødedeltagere i mødelokaler og at maden ikke serveres som buffet. Lige under hver anden ønsker, at møde- konferencestedet tilbyder mulighed for anvendelse af webinar/videomøder.

Og til sidst spurgte Kursuslex også om mødeplanlæggerne har planer om at holde ferie i Danmark i år eller håber på genåbnede grænsebomme så de kan holde ferie i udlandet. Her var svaret ret klart: 76 procent bliver i Danmark.

Relaterede artikler:

Bella Centers koncernchef: ”Vi behandles som babyer”

Regeringen sætter tal på ”større forsamlinger”

Stor dansk eventmesse udskudt til september